Košarka

Bh. dame u Podgoricu po odgovore

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija BiH od 20. maja na okupu je na Ilidži. Bh. košarkašice pripremaje se za izuzetno jak turnir u Podgorici, na kojem će im rivali biti Crna Gora, Hrvatska i Mađarska, tri selekcije koje će igrati na "Eurobasketu 2015".

Ovo je prvo okupljanje najboljih košarkašica BiH nakon četiri godine. U novembru im startuju kvalifikacije za "Eurobasket 2017", a protivnike će saznati po završetku Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Rumuniji od 11. do 28. juna.  S klupe će ih voditi slovenački trener Goran Jovanović, koji je pokušao na najbolji način iskoristiti prvi ciklus priprema za kvalifikacije. Drugi ciklus uslijediće u avgustu, kada će BiH odigrati prijateljski dvomeč s Belgijom (11. i 12. avgust).

"Cilj ovog prvog okupljanja je da se naviknemo jedni na druge. Zasad su djevojke odlično prihvatile moj način rada. Veoma su motivisane, od prvog trenutka se vidi da funkcionišu kao velika porodica, pa ću biti presretan ako ostane ovakva atmosfera. Čeka nas izuzetno jak turnir u Podgorici, gdje će nam protivnici biti selekcije koje redovno igraju na evropskim prvenstvima. Turnir će nam pokazati našu trenutnu snagu, ali i ono što moramo popraviti do početka kvalifikacija", kaže Jovanović.

Milici Deuri, nekadašnjoj košarkašici banjalučkog Mladog Krajišnika, koja sada nosi dres rumunske Albe, je kapiten reprezentacije BiH.

"Dugo se reprezentacija nije okupljala, pa smo sve pune entuzijazma i želje da se dokažemo. Naravno da smo veoma motivisane pred turnir u Podgorici, jer nas tamo čekaju izuzetno kvalitetne selekcije. Mislim da ćemo pokazati da imamo talentovane igračice, koje su željne rada i dokazivanja", rekla je Deura.

Bh. košarkašice će put Crne Gore krenuti 28. maja, a turnir će se igrati od 29. do 31. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije