Košarka

Brajant još jednu sezonu sa LA Lejkersima

Brajant još jednu sezonu sa LA Lejkersima
Brajant još jednu sezonu sa LA Lejkersima

LOS ANÐELES - Legendarni američki košarkaš Kobe Brajant igraće još jednu sezonu sa LA Lejkersima sa kojima je proveo čitavu karijeru, osvojivši pet NBA titula, najavio je menadžer Lejkersa Mič Kupčak.

"On mi je nagovijestio da je iduća sezona posljednja koju će odigrati sa LA Lejkersima", rekao je Kupčak za Sirijus XM NBA radio.

Tridesetšestogodišnji Brajant zbog povreda posljednjih nekoliko sezona nije bio u vrhunskoj formi, koja ga je krasila tokom većeg dijela karijere, u kojoj je 17 puta bio All star, dva puta najbolji strijelac NBA, kao i dvostruki olimpijski šampion.

Brajant je u aprilu 2013. povrijedio Ahilovu tetivu zbog koje je morao da završi sezonu, ali je uprkos tome produžio ugovor na dvije godine vrijedan 48,5 miliona dolara, što ga čini najbolje plaćenim NBA igračem i prvim košarkašem koji je za isti klub igrao 20 godina.

Nakon svega šest utakmcia od povratka na teren poslije povrede Ahilove tetive Brajant je zadobio frakturu koljena, zbog čega je propustio cijelu sezonu 2013/14.

Brajant se u velikom stilu vratio ove sezone postavši treći najbolji strijelac svih vremena u NBA u decembru, pretekavši Majkla Džordana sa 32.292 poena.

Brajant je u januaru ponovo morao da poklekne zbog problema sa povredama, ovog puta desnog ramena, zbog čega je morao na operaciju zbg koje će biti odsutan devet mjeseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije