Košarka

Budućnost upisala četvrtu pobjedu, savladana Darušafaka

Budućnost upisala četvrtu pobjedu, savladana Darušafaka
Foto: N.N. | Budućnost upisala četvrtu pobjedu, savladana Darušafaka

​Košarkaši Budućnost Volija savladali su večeras u Podgorici ekipu Darušafake rezultatom 75:74 (16:14, 20:28, 22:11, 17:21), u meču 18. kola Evrolige, javlja Anadolu Agency (AA).

Budućnost je upisala četvrtu pobjedu, sve na domaćem terenu, uz 14 poraza. S druge strane, Darušafaka je ostala na začelju tabele, s dvije pobjede i 16 poraza.

U dvorani "Morača" viđena je zanimljiva košarka, gdje je posljednji napad na meču odlučio pobjednika. Budućnost je bolje počela, povela 6:0, trojkama Jacksona i Šehovića. Uzvratila je Darušafaka serijom 7:0, igralo se poen za poen, a Budućnost je prvu četvrtinu dobila 16:14.

Druga dionica krenula je sjajno za goste iz Turske, koji su u dva navrata napravili mini serije i konstantno bili u vodstvu, za konačnih 36:42 na poluvremenu.

Budućnost se razigrala u trećoj dionici, proradio je Noris Cole, koji je ubacio 12 poena u ovoj dionici. Na kraju treće četvrtine domaći su imali prednost od pet poena, 58:53.

Prava drama viđena je u posljednjoj dionici, gdje je Budućnost na tri minuta do kraja imala prednost od šest poena razlike, 72:66, ali je uslijedila serija Darušafake 8:1, pa je Budućnost u posljednji napad na meču ušla s minusom od jednog poena, 73:74. Odgovornost je preuzeo Cole i pogodio za pobjedu domaćih 75:74.

Najefikasniji u ekipi Budućnosti bio je Jackson sa 18 poena, Cole je ubacio 17, dok su po 11 dodali Coty Clark i Goga Bitadze. Kod gostiju, 14 poena Douglasa.

Budućnost će u narednom kolu u Podgorici ugostiti šampiona Europe – Real Madrid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije