Košarka

CSKA doveo centra sa NBA prstenom (VIDEO)

CSKA doveo centra sa NBA prstenom (VIDEO)
CSKA doveo centra sa NBA prstenom (VIDEO)

Amerikanac Džefri Ajres novi je igrač moskovskog CSKA.

Ajres ima 29 godina, visok je 206 centimetara i igra na pozicijama krilnog centra i centra.

Studirao je na univerzitetu Arizona Stejt, a bio je 31. pik na draftu 2009. godine. Ima NBA titulu sa San Antonio Sparsima iz 2014. godine.

"Mislim da je idealno vrijeme da dođem u Evroligu. Imam priliku da igram za sjajan tim, radujem se šansi u Moskvi. Gledao sam neke utakmice kako bih što prije shvatio sistem. Poznajem dosta igrača, mislim da ću se lako prilagoditi evropskoj košarci. Zbog toga mi ovaj potez izgleda kao dobra ideja", rekao je Ajres.

NBA karijeru je počeo u Portlandu, koji ga je dobio poslije drafta od Sakramento Kingsa, a igrao je još za Indijana Pejserse, te krako Los Anđeles Kliperse prošle sezone.

Dio profesionalne karijere je proveo i u Razvojnoj ligi u ekipama Ajdaho Stampeda i LA Di-Fendersa prošle sezone. U NBA je na 237 utakmica prosječno igrao po deset minuta i ostvario prosjek od 2,9 poena uz 2,7 skokova.

"Džef je snažan igrač koji se odlično snalazi u 'pik-en-rolu', a ima veliko NBA iskustvo iz jakih ekipa kakvi su Sparsi. U dobroj je formi, nađi igrači i treneri će mu pomoći da se brzo prilagodi sistemu", rekao je trener CSKA Dimitris Itudis.

Prije Ajresa, evropski šampion je ovog ljeta doveo Semena Antonova, Aleksandra Gavrilova i Džejmsa Avgustina, a otišao je samo Demetris Nikols.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije