Košarka

Damir Mulaomerović, selektor košarkaša BiH: Računam na Sikiraša

Damir Mulaomerović, selektor košarkaša BiH: Računam na Sikiraša
Damir Mulaomerović, selektor košarkaša BiH: Računam na Sikiraša

Za Nihada Đedovića ćemo se boriti dok postoji bar promil šanse da ponovo zaigra za nas, a na Njegoša Sikiraša ozbiljno računam, kaže selektor košarkaške reprezentacije BiH Damir Mulaomerović.

Na širem spisku igrača za kvalifikacione duele sa Rusijom i Švedskom našlo se i ime Đedovića. On je propustio posljednji Eurobasket, jer je odlučio da uzme njemačko državljanstvo i time izgubio pravo da nastupa za BiH.

"Nadamo se da će se ti administrativni problemi riješiti, jer se radi o sjajnom igraču. Svi u Košarkaškom savezu BiH rade na tome. Ima šanse da na njega računamo u kvalifikacijama za Evrpsko prvenstvo. Ako i ne uspijemo, okrenućemo se drugim rješenjima", ističe Mulaomerović, na čijem su se spisku našla i dvojica naturalizovanih igrača Aleks Renfro i Zek Rajt.

"Znamo da može igrati samo jedan. Renfro je u prednosti, ali on već neko vrijeme ima problem sa petom, koja ga muči cijele sezone. Čućemo se uskoro da vidimo kakva je situacija. Zbog toga je pozvan i Rajt, jer ne znamo kako će se situacija odvijati. Moramo imati nekoliko opcija." Mulaomerović, koji će "zmajeve" okupiti narednog mjeseca, smatra da se na spisku nalaze najbolji igrači koje u ovom trenutku ima BiH.

"Mislim da su tu oni najbolji. Ima tu još nekoliko igrača, ali nismo mogli sve staviti. Imamo dosta dobru i razvojnu ekipu, u kojoj je nekoliko mladih snaga. Vidjećemo ko će se sve izboriti i naći na kraćem spisku. Nadam se da do početka priprema neće biti iznenađenja i da će se svi igrači dobro odmoriti kako bi krenuli i spremno dočekali kvalifikacije", rekao je Mulaomerović, koji je na širi spisak uvrstio i Sikiraša, koji zbog povrede ne igra na Svjetskom kadetskom prvenstvu u Španiji.

"Upoznat sam sa njegovom situacijom i neugodnom povredom koljena koju vuče neko vrijeme. Radi se o velikom potencijalu i na Njegoša ozbiljno računamo u budućnosti", zaključio je bh. selektor.

Najbolji bh. košarkaši će se okupiti krajem jula u Tuzli, gdje će odraditi veći dio priprema i kada će Mulaomerović skratiti spisak. Kvalifikacione utakmice će se odigrati od 31. avgusta do 17. septembra, a na EP, koje će organizovati Finska, Izrael, Rumunija i Turska idu pobjednici sedam grupa i četiri najbolja drugoplasirana tima. BiH je u grupi sa Rusijom i Švedskom.

Petrović izabrao

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aleksandar Petrović objavio je konačni spisak od 12 igrača koji će u Torinu (od 4. do 9. jula) učestvovati na kvalifikcionom turniru za OI. Na spisku su: Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Roko Leni Ukić, Krunoslav Simon, Luka Babić, Rok Stipčević, Filip Krušlin, Dario Šarić, Željko Šakić, Marko Arapović, Miro Bilan, Darko Planinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije