Košarka

Dozet: Velika sreća i čast što pod svodove dvorane u Laktašima ide moj dres

Dozet: Velika sreća i čast što pod svodove dvorane u Laktašima ide moj dres
Dozet: Velika sreća i čast što pod svodove dvorane u Laktašima ide moj dres

Košarkaš Milan Dozet oduševljavao je ljubitelje sporta dok je igrao pod obručima, osvajao je trofeje, medalje, ostavio je važan trag u klubovima za koje je igrao. Među njima je i Igokea, koja će u nedjelju pod svodove dvorane u Laktašima "poslati" upravo Dozetov dres.

To će se desiti uoči utakmice ABA lige između Igokee i Crvene zvezde, za koju je, takođe, sa uspjehom nastupao.

"To je velika sreća i čast. Igrač može da dobije malo više od ovoga što sam ja dobio od Igokee. Mnogo mi znači što cene četiri godine koje sam proveo  u Igokei", rekao je za "Nezavisne" Dozet, koji je 2014. godine nakon osvajanja titule prvaka BiH sa Igokeom objavio kraj karijere.

NN: Da li Vam nedostaje košarka?

DOZET: Nedostaje mi. Nisam aktivno uključen u rad nijednog kluba, ali tri puta nedeljno u Beogradu treniram i igram sa prijateljima, bivšim košarkašima i onima koji trenutno nemaju klub.

NN: Kako provodite slobodno vrijeme?

DOZET: Od kada sam u "penziji" imam puno više vremena za decu, porodicu, za gledanje košarkaških utakmica. Nisam ograničen obavezama i to je dobro, ali nedostaje mi košarka. Još malo će dve godine od kada sam "penzioner" i još se nisam prilagodio.

NN: Da li ste sebi ispunili neku želju koju niste mogli da ostvarite dok ste profesionalno igrali košarku?

DOZET: Imao sam puno želja kada sam igrao, ali sada sam shvatio da mi najviše nedostaje košarka. Dok sam igrao, nisam imao vremena da sviram gitaru, tako da sada idem na časove gitare.

NN: Da li razmišljate o trenerskom poslu?

DOZET: Ne. To je težak posao. Tokom svih godina koliko sam bio u košarci uvideo sam da je to veoma nezahvalan posao. Puno je lakše biti igrač i trenerski posao me, zasad, ne privlači. Možda jednog dana rad sa decom...

NN: Kakav je Vaš komentar na utakmicu Darušafaka - Crvena zvezda (69:66) u šestom kolu top 16 faze Evrolige?

DOZET: Veliki je žal zbog poraza Zvezde, jer bi joj pobeda mnogo značaila. Presudila je sreća u nekoliko napada, ali igrači znaju da moraju da krenu dalje. Razmišljam kao igrač, i ono što je prošlo prošlo je. Zvezda ima kvalitet i verujem da će izboriti plej-of.

NN: Šta očekujete od nedjeljne utakmice Igokea - Zvezda?

DOZET: Igokei treba pobeda za opstanak, tačnije donela bi joj sigurno opstanak u ABA ligi. Ali, mislim da ne treba da igra pod pritiskom, jer je Zvezda veliki klub, koji igra na velikoj sceni. Sa druge strane, i Zvezdi bi dobro došao trijumf, a i ekipa je motivisana i u meč će ući sa željom da popravi utisak iz prve utakmice sa Igokeom, kada je izgubila u Beogradu.

Važan u afirmaciji Igokee

Pavle Ćorović, sportski direktor Igokee, istakao je da klub povlačenjem dresa želi da zahvali Milanu Dozetu.

"Na ovaj način želimo da zahvalimo Dozetu, igraču koji je dao zaista veliki doprinos afirmaciji našeg kluba, jer je upravo ta generacija, predvođena današnjim trenerom Draganom Bajićem, dovela Igokeu na važno mjesto kada je u pitanju košarka u regionu", rekao je Ćorović.

Karijera

Milan Dozet je karijeru počeo 1996. godine u Partizanu, gdje je proveo dvije sezone. Zatim je igrao za Zemun i Slogu, da bi 2001. godine došao u Crvenu zvezdu sa kojom je stigao do fajnal fora Jadranske lige 2003. godine i osvojio Kup Radivoja Koraća 2004. Nakon Zvezde je igrao za Vojvodinu, Kijev, Panelinios, AEL Limasol i APOEL, a 2010. je stigao u Igokeu, za koju je igrao četiri sezone i osvojio dvije titule prvaka BiH i Kup BiH. Sa reprezentacijom Jugoslavije je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina (1998), a sa selekcijom Srbije i Crne Gore bronzu na Univerzijadi (2005).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije