Košarka

Duško Vujošević: Ne vršimo pritisak na Pavlovića

Duško Vujošević: Ne vršimo pritisak na Pavlovića
Duško Vujošević: Ne vršimo pritisak na Pavlovića

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je klub blizu dogovora sa Sašom Pavlovićem, ali da ne vrše pritisak, kao i da će do kraja godine angažovati novog plejmejkera.

"Nema potrebe da se prave parade, mi smo u svakodnevnom kontaktu sa Sašom, ali ne vršimo pritisak na njega. Dato mu je vreme da vidi kakva je situacija s Kinom i mislim da ima izgleda da se stvar završi na obostrano zadovoljstvo. Mi ne tražimo spasioca, nego želimo da podignemo kvalitet igrača koji su tu", izjavio je Vujošević na konferenciji za medije uoči sutrašnje utakmice s Lijetuvos Ritasom u Evrokupu.

Prema njegovima riječima, u klub bi najkasnije do kraja godine trebalo da stigne i novi plej.

"Prikupljamo informacije, tražimo slobodne igrače, međutim izbor je sužen i nemamo velike mogućnosti. Dosta tih igrača koji su u SAD radije bi da ostanu u razvojnoj ligi i čekaju novu šansu za NBA, to i timovi više žele. Svaki dan se otvori neka priča, ali nismo još blizu takvog rešenja", naveo je Vujošević.

Kada je u pitanju duel s Litvancima, gdje bi "crno-bijeli" pobjedom mogli da se uključe u trku za plasman u narednu fazu, Vujošević je naglasio:

"Dolazi nam kvalitetan protivnik, tipičan predstavnik litvanske škole, koji nije slučajno prvi na tabeli. Očekujem da publika prepozna značaj meča i bude uz nas", poručio je Vujošević i dodao:

"Pobedom, koja bi ujedno bila i revanš za poraz u prvom kolu, bili bismo bliži svojoj želji da prođemo u drugu fazu Evrokupa i mladom timu obezbedimo još evropskih utakmica i prilika da napredujemo."

Milenko Tepić je rekao da je Partizan bolji tim nego kada je prvi put igrao s Ritasom.

"Ritas posle prvog dela deli prvo mesto s Banvitom, što dovoljno govori o njegovoj snazi i kvalitetu. Mi smo prvi meč ubedljivo izgubili, ali smo sada bolji tim nego što smo tada bili i možemo mnogo bolje da odigramo. Mislim da pred domaćom publikom imamo svoje šanse, a bila bi velika stvar da dobijemo i ostanemo u realnoj trci za drugu fazu", rekao je bek Beograđana.

U Grupi E poslije pet kola Partizan zauzima posljednje, šesto mjesto, sa samo jednim trijumfom, dok je Lijetuvos na diobi prvog, zajedno s Banvitom, sa četiri trijumfa i jednim porazom. Plasman u drugu fazu Evrokupa obezbijediće četiri najbolje ekipe iz grupe. Utakmica između Partizana i Lijetuvos Ritasa igra se od 20.45 u dvorani "Pionir".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije