Košarka

"Fener" na fajnal foru

 "Fener" na fajnal foru
"Fener" na fajnal foru

Košarkaši Fenerbahčea plasirali su se na fajnal for Evrolige pobjedom nad aktuelnim šampionom Makabijem, dok je Panatinaikos zabilježio prvu pobjedu u tri utakmice četvrtfinalne serije sa CSKA.

Košarkaši Fenerbahčea, predvođeni srpskim trenerom Željkom Obradovićem, u ponedjeljak naveče su u Tel Avivu savladali Makabi nakon produžetka rezultatom 75:74 (13:20, 24:11, 13:14, 15:20, 10:9) i sa 3:0 u seriji ga eliminisali. Duel u Izraelu je bio neizvjestan. Domaćini su vodili do sredine druge četvrtine, kada je turski tim počeo da kontroliše rezultat, ali do posljednjeg zvuka sirene i to u produžetku nije se znao pobjednik. Endrju Gaudlok je košem u posljednjim sekundama meča postavio konačan rezultat. On je utakmicu završio sa 15 poena, a najefikasniji u Fenerbahčeu bio je Nikos Zizis sa 19. Bogdan Bogdanović je slavlju doprinio s osam poena, a Nemanja Bjelica sa pet.

"Bila je ovo utakmica kakvu smo očekivali. Uvek je teško igrati u Tel Avivu. Nakon što su izgubili dve utakmice u Istanbulu, znao sam da će igrati veoma agresivno. Sve smo promenili u drugoj četvrtini, pre svega smo u napadu i odbrani imali više strpljenja. U napadu nismo dobro odigrali, jer smo igrali veoma sporo. Verujem da je to bio naš najveći problem", rekao je Obradović, osmostruki šampion Evrolige, i prokomentarisao emotivno vođenje utakmice:

"To je jedini način koji znam. Ako se smirim jednog dana i ako mi ne bude stalo, onda ću prestati da budem trener."

Brajan Rendl (19 poena), koji je uz Džeremija Parga (21) bio najbolji u Makabiju, istakao je da je njegov tim znao šta ga čeka i da mora da trijumfuje, te da su sitnice odlučile pobjednika.

Košarkaši Panatinaikosa savladali su u Atini CSKA 86:85 (14:20, 20:14, 22:19, 30:32) i smanjili vođstvo Moskovljana na 1:2 u seriji, u kojoj se igra na tri pobjede. Atinjani su napravili preokret u drugom poluvremenu, kada su došli do 10 poena prednosti, ali je malo nedostajalo da Moskovljani u posljednja dva minuta zabilježe trijumf. Najbolji u Panatinaikosu bio je Nikoas Papas sa 25 poena, a u CSKA Soni Vims sa 24 poena i Nando de Kolo sa 19. Miloš Teodosić je meč završio sa 12 poena. Naredni meč između Panatinaikosa i CSKA biće igran večeras (20.45) u Atini. Završni turnir na programu je od 15. do 17. maja u Madridu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije