Košarka

Harden i Vestbruk nezaustavljivi

Harden i Vestbruk nezaustavljivi
Harden i Vestbruk nezaustavljivi

Nove tripl-dabl partije Rasela Vestbruka i Džejmsa Hardena, odnosno meč karijere Daga Mekdermonta, obilježili su prethodnu noć u NBA ligi.

Vestbruk je predvodio Oklahoma Siti Tandere – sa 36 poena (7/16 za dva, 4/5 za tri), 11 skokova i 10 asistencija – do trijumfa nad Kingsima u Sakramentu – 122:118.

Vestbruk je zabilježio 20. tripl-dabl u sezoni, dok je Džejms Harden stigao do 12. utakmice u kojoj je imao dvocifren učinak u tri kolone, pošto je zabilježio 22 poena (2/5 za dva, 4/9 za tri) i po 11 uhvaćenih lopti i uspješnih dodavanja u pobjedi Hjuston Rokitsa protiv Netsa u Bruklinu – 137:112.

S druge strane, najbolji susret u karijeri imao je Dag Mekdermont – predvodivši Čikago Bulse sa 31 poenom (6/10 za dva, 3/6 za tri) i šest skokova do pobjede nad Memfis Grizlisima – 108:104.

U preostala dva susreta odigrana između nedjelje i ponedjeljka, Reptorsi su slavili u Torontu protiv Njujork Niksa 116:101, dok su Atlanta Hoksi bili bolji od Milvoki Baksa – 111:98.

Što se srpskih igrača tiče, Nemanja Bjelica ubacio je deset poena u porazu Minesote, dok Bobana Marjanovića nije bilo na parketu u pobjedi Detroit Pistonsa.

Rasel Vestbruk nastavio je potjeru za Viltom Čemberlenom (31), po broju tripl-dabl učinaka u jednoj sezoni, a to je još jednom bilo dovoljno za trijumf Tandera.

Ras je bio najbolji pojedinac meča sa 36 poena (7/16 za dva, 4/5 za tri), 11 skokova i 10 asistencija, pogodivši i polaganje na tri sekunde do kraja za potvrdu pobjede.

Sjajan je bio i Enes Kanter sa 29 poena i 12 uhvaćenih lopti, a nešto slabiji učinak imao je Viktor Oladipo sa 23 poena.

U poraženom sastavu ponovo je najefikasniji bio Demarkus Kazins sa 31 poenom (7/14 za dva, 1/6 za tri), 11 skokova i sedam skokova. Rudi Gej dodao je 22 poena i deset uhvaćenih lopti, dok je Daren Kolison ubacio jedan poen manje.

U sličnom ritmu odigrao je i Harden, a Roketsi su dosta lakše od Tandera stigli do pobjede, pošto Netsi nisu bili ni blizu nivao gostiju iz Teksasa.

Brada je ubacio 22 poena (2/5 za dva, 4/9 za tri), uz po 11 uhvaćenih lopti i uspješnih dodavanja, ali se mora istaći da je kompletna ekipa Hjustona odigrala veoma dobar meč.

Najefikasniji bio je Erik Gordon sa 24 poena, Trevor Ariza dodao je jedan manje, Patrik Beverli imao je 16 poena, sedam skokova i šest asistencija, dok je Montrezl Herel uz 16 poena imao takođe sedam uhvaćenih lopti.

S druge strane, najbolji u poraženom sastavu bio je Trevor Buker sa 18 poena i pet skokova, a najbolje su ga pratili Rondej Holis-Džeferson zabilježio je 14 poena i sedam skokova s klupe, dok je Džo Heris ubacio 12.

Bulsi su nastavili sa promjenjivim i čudnim partijama, a sada je došao red na 'veliku' pobjedu, pošto su predvođeni popularnim Dagijem slavili u uvek neugodnom Memfisu.

Mekdermont je bio najbolji pojedinac u gostujućem sastavu sa 31 poenom (6/10 za dva, 3/6 za tri) i šest skokova.

Dag je najveću podršku imao u Tadžu Gibsonu koji je dodao 18 poena i osam uhvaćenih lopti, dok je Džimi Batler, pored 16 poena, imao i osam skokova, odnosno šest asistencija i tri ukradene lopte.

Majkl Konli bio je najbolji u redovima Grizlisa sa 28 poena, osam asistencija i pet skokova, a odličan je bio i Mark Gasol sa 24 poena i 11 uhvaćenih lopti. Međutim, to nije bilo dovoljno da se zaustave veoma dobri gosti iz 'Vjetrovitog grada'.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije