Košarka

Igokea odustala od Evrolige

Igokea odustala od Evrolige
Igokea odustala od Evrolige

Košarkaši Igokee neće igrati u kvalifikacijama za Evroligu, ali hoće u Evrokupu, odlučio je Upravni odbor kluba iz Aleksandrovca.

U saopštenju, koje je danas objavljeno na zvaničnom sajtu šampiona BiH, navedeni su razlozi zbog kojih su čelnici kluba odlučili da odustanu od kvalifikacija za elitno takmičenje.

"Upravni odbor Košarkaškog kluba Igokea donio je odluku da naš klub ne nastupi u kvalifikacijama za Evroligu. Razloga za tu odluku ima nekoliko. Prvi razlog je to što, kada bismo se kvalifikovali za takmičenje, ne bismo imali vremena da obezbijedimo uslove koje propisuje Evroliga, a koje mi sada ne ispunjavamo. Prije svega, kapacitet dvorane. Plasman u Evroligu smo ostvarili kada smo ABA ligu završili na prvom mjestu, a tada su određeni lobiji pronašli način da mi ne ostvarimo zasluženi plasman", stoji u saopštenju KK Igokea.

Aleksandrovčani smatraju da je Evrokup kvalitetno takmičenje, koje mnogo ne zaostaje za Evroligom, pa će igrati u njemu:

"Proširenje Evrokupa garantuje niz kvalitetnih utakmica, koje ćemo igrati u Sportskoj dvorani u Laktašima."

Što se ekipe tiče, čelnici kluba će razgovarati sa svim košarkašima koji su nosili dres Igokee minule sezone.

"Pokušaćemo da nastavimo saradnju s njima, a nakon toga ćemo odlučivati o pojačanjima. I s trenerom Draganom Bajićem će biti obavljen razgovor narednih dana, s ciljem da probamo usaglasiti stavove i nastaviti saradnju, jer je Igokea klub kontinuiteta i taj kontinuitet je dao rezultat. Ukoliko ne dođe do dogovora, novi trener Igokee će biti isključivo trener iz RS. Trenere iz drugih država nećemo angažovati", navodi se u saopštenju Aleksandrovčana.

U ABA ligi još ne znaju ko će umjesto Igokee igrati u kvalifikacijama za Evorligu.

"Euroliga će to odlučiti, uopšte ne znam da li će to biti predstavnik Jadranske lige", rekao je Roman Lisac, generalni menadžer ABA lige.

Komesar za takmičenje Jadranske lige Josip Bilić kazao je da ne može da komentariše tu odluku dok ne dobije službeni izveštaj, ali je naveo da je mjesto u kvalifikacijama za Evroligu "u ingerenciji ULEB-a".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije