Košarka

Igokea sa Bukerom ulazi u nastavak sezone

Igokea sa Bukerom ulazi u nastavak sezone
Igokea sa Bukerom ulazi u nastavak sezone

Kristofer Buker, doskorašnji košarkaš francuskog Orleana, stigao je u Aleksandrovac i ovih dana bi trebalo da potpiše ugovor sa bh. šampionom Igokeom.

"Stigao je Buker. Treba da obavi ljekarske preglede i ovih dana će potpisati ugovor koji će važiti do kraja sezone, a večeras (utorak) će se najvjerovatnije pridružiti ekipi na treningu", rekao je Pavle Ćorović, sportski direktor Igokee.

Buker, koji igra na poziciji krilnog centra, ima 34 godine. Prije Orleana nastupao je za slovenačku Krku, a prethodno je nosio dresove i Panioniosa, Himkija, Union Olimpije i Fenerbahčea, u kojem je 2004. počeo profesionalnu karijeru.

Amerikanac je u nedjelju naveče gledao utakmicu 14. kola ABA lige koju je Igokea na svom terenu izgubila od Cedevite rezultatom 86:91. Aleksandar Ćapić je trojkom u posljednjim sekundama utakmice donio Igokei produžetak (76:76), ali Zagrepčani su u dodatnom vremenu bili bolji. Do pobjede su ih predvodili Miro Bilan sa 24 poena i Džejkob Pulen sa 17, košarkaši Nemanja Gordić i Džanan Musa ubacili su po sedam poena, a u Igokei su najbolji bili Ivan Radenović sa 23 poena i Miloš Komatina sa 20.

"Imali smo dobijenu utakmicu, ali nismo imali dovoljno koncentracije i mislim da napad nije išao kako treba u poslednje tri minute kada se lomio rezultat. Mislim da smo, kada je u pitanju borba i zalaganje, odigrali dobru utakmicu. Meni lično je veoma krivo što nismo pobedili, a imali smo lepu priliku da savladamo evroligaša i učesnika top 16 faze Evrolige", rekao je Dušan Katnić, košarkaš Igokee, a prenio sajt ABA lige.

Željko Lukajić, trener Igokee, izjavio je da njegov tima ima potencijala i da će vremenom da stekne samopouzdanje i da igra bolje.

"Mogu samo da čestitam svojim igračima, napravili smo divnu predstavu u divnoj atmosferi, nedostaje još nekih stvari, ali to je pitanje vremena. Promašili smo dosta otvorenih šuteva iz izgrađenih pozicija, ali imali smo kvalitetan angažman i želju i u odbrani i u napadu", rekao je Lukajić.

Veljko Mršić, trener Cedevite, istakao je da je njegova ekipa uspjela da pobijedi iako je veći dio utakmica igrala loše, bez energije i koncentracije, a Musa je dodao:

"Igokea je izuzetno dobar tim, pokazali je da ima karakter, publika je bila odlična i bilo je veoma teško igrati u Laktašima. Odigrali smo prije dva dana tešku utakmicu u Evroligi, bilo je teško regenerisati se i doći ovdje i pobijediti."

Rezultati 14. kola: Sutjeska - Tajfun 51:60, MZT - Union Olimpija 81:62, Krka - Budućnost 78:84, Cibona - Zadar 74:65, Igokea - Cedevita 86:91, Partizan - Metalac 81:70, sinoć: Mega Leks - Crvena zvezda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije