Košarka

Ivanović: Bili smo dobri

Ivanović: Bili smo dobri
Ivanović: Bili smo dobri

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Ivanović zadovoljan je kako su njegovi igrači igrali proteklog vikenda na turniru u Sarajevu.

Međunarodni humanitarni turnir BiH je okončala na prvom mjestu, uz pobjede nad Bjelorusijom (85:60) i Crnom Gorom (80:67), te poraz od Italije (70:75).

Uprkos velikom broju problema sa povrijeđenim igračima, bh. tim je dobro djelovao, u pojedinim trenucima odlično, kaže Ivanović.

"U pojedinim momentima utakmica igrali smo zaista dobro. U napadu smo imali dobre ideje i lopta je brzo cirkulisala. Uspijevali smo pronaći situacije u kojima imamo prednost u odnosu na rivale. Kad tome dodam i da smo igrali vrlo dobru odbranu, te da smo bili jako borbeni, onda mogu reći da sam zadovoljan. Protiv Crnogoraca sam odlučio da Mirza Teletović ne igra niti minut. Ekipa je odlično reagovala bez njega i odigrala jako dobru utakmicu. Ne treba da se zamaramo našim protivnicima u grupi. Ako se dobro pripremimo, onda je nebitno s kim igramo", kaže selektor "zmajeva".

Najbolju partiju bh. reprezentacija pružila je posljednjeg dana turnira protiv Crne Gore. Nakon potpuno izjednačenih 30 minuta, bh. tim je odigrao furioznu završnicu i došao do ubjedljive pobjede od 13 razlike.

"Bilo mi je čudno jer sam na ovom turniru prvi put igrao protiv moje Crne Gore. Sve tri utakmice potvrdile su samo ono što govorim od početka naših priprema: momci zaista rade dobro i vrijedno. Naravno, treba tu još dosta toga popraviti u našoj igri, ali ovaj turnir nam je bio jako koristan. Poslužio nam je da vidimo svoje nedostatke, ali i kao dobra moralna podrška i podstrek da još više i još bolje radimo do kvalifikacija. Pred nama je veoma važan period priprema, posebno naredna sedmica, u kojoj ćemo pojačati rad. Potom nas čeka turnir u Italiji na kojem ćemo dorađivati detalje pred start kvalifikacija", zaključio je Ivanović.

Nakon turnira u Sarajevu postalo je jasno da otpada i Di Džej Kuper zbog povrede pete. Ipak, neće biti novih imena na poziciji plejmejkera koju će popuniti sjajni Nemanja Gordić i Muhamed Pašalić. No, zato su stigla pojačanja na ostalim pozicijama. Iz mlade reprezentacije koja je nedavno osvojila EP B divizije stigli su Jusuf Nurkić, Adin Vrabac, Stefan Glogovac i Nedim Buza. Naredne dvije provjere bh. tim će imati protiv reprezentacije Švedske u Sarajevu i Zenici. Nakon toga od 3. do 5. augusta slijedi turnir u Italiji na kojem će, osim BiH i domaćina, igrati još Srbija i Kanada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije