Košarka

Jadranska liga smanjuje broj klubova i ukida završni turnir?

 Jadranska liga smanjuje broj klubova i ukida završni turnir?
Jadranska liga smanjuje broj klubova i ukida završni turnir?

BEOGRAD - Predsjednik košarkaške Jadranske lige Radovan Lorbek rekao je da rukovodstvo regionalnog takmičenja razmišlja o smanjenju broja klubova i ukidanju završnog turnira.

"Ekipe koje ne igraju fajnal-for završavaju sezonu čim završi prvi dio lige i mislimo da bi ovako bilo korektnije. Razmišljamo u tom pravcu, ali svi klubovi moraju to da odobre, što je dugotrajan proces", izjavio je Lorbek, a prenosi portal index.hr.

Eventualna promjena sistema takmičenja je nastojanje da se spriječi dominacija jednog kluba, navodi hrvatski portal.

Poslednjih šest sezona Jadranskom ligom dominira beogradski Partizan, koji je bio pobjednik ligaškog dijela takmičenja i ujedno pobjednik završnog turnira.

Crno-bijeli su osvojili šest od sedam poslednjih titula, a njihovu dominaciju prekinuo je samo Makabi iz Tel Aviva 2012. godine.

Svake sezone dva kluba (od redovnih zemalja predstavnika) plaćaju učešće u Jadranskoj ligi 150.000 evra, a sledeće to će biti treći predstavnik Slovenije i četvrti iz Srbije.

"To je praksa već nekoliko godina i ne vidimo razlog da se tako nešto promijeni. Jedino rješenje je da liga ima sponzora", rekao je Lorbek.

Ovosezonski završni turnir Jadranske lige igra se u beogradskoj Kombank areni od 24. do 27. aprila, a polufinalni parovi su Crvena zvezda - Cibona i Partizan - Cedevita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije