Košarka

Juniori Sparsa u grupi sa Zvezdom, Žalgirisom i Unicajom

Juniori Sparsa u grupi sa Zvezdom, Žalgirisom i Unicajom
Juniori Sparsa u grupi sa Zvezdom, Žalgirisom i Unicajom

SARAJEVO - Juniorski tim Omladinskog košarkaškog kluba Spars iz Sarajeva biće učesnik završnog omladinskog turnira Evrolige, koji će se od 14. do 17. maja održati u Madridu.

Sparsi su na kvalifikacionom turniru u Rimu zauzeli treće mjesto, ali su zahvaljujući dobrom nastupu naknadno dobili pozivnicu za finalno doigravanje.

Povodom nastupa na u završnici Evrolige trener juniorskog tima Sparsa Mirza Trnka, kazao je da ga poziv nije iznenadio.

"Ljudi koji odlučuju o tome koje klubove da pozovu pratili su naš rad na turniru u Rimu gdje smo igrali sjajno i vjerovatno su bili zadovoljni onim što su vidjeli. Pozvali su nas ispred klubova koji imaju sjajan lobi i koji su velika imena i to nešto govori o radu u našem klubu", kazao je Trnka.

On je dodao da će se njegova ekipa na turniru pokušati predstaviti u što boljem svjetlu i da vjeruje da će u tome i uspjeti, "jer je ova ekipa prepuna mladih i kvalitetnih košarkaša".

Sparsi će na turniru igrati u B grupi s braniocem naslova - beogradskom  Crvenom zvezdom, Žalgirisom iz Kaunasa i Unicajom iz Malage, dok se u A grupi  nalaze Real Madrid,  Stelazura, VEF Riga te Insep Pariz.

"Naše rivale iz grupne faze dobro poznajemo. Sa Unicajom smo već igrali, izgubili smo taj meč, ali to je bila druga utakmica koju smo igrali taj dan i možda nije najbolji pokazatelj naše snage. Sa Crvenom zvezdom smo igrali u Beogradu i pobijedili smo ih, iako im nisu igrala tri igrača koja su sada u kadru. Žalgiris je osvojio turnir u Litvaniji i jasno je da se radi o odličnoj ekipi", kazao je Trnka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije