Košarka

Košarka: Kizer neće igrati ni protiv Turske

Košarka: Kizer neće igrati ni protiv Turske
Košarka: Kizer neće igrati ni protiv Turske

TUZLA - Nakon što je ženska košarkaška reprezentacija BiH, poslije pet godina pauze, odigrala prvu utakmicu za klasifikacije za Eurobasket 2017, sljedežu utakmicu igra 25. novembra u tuzlanskom „Mejdanu“ protiv Turske.

Naše košarkašice protiv Rumunije izgubile su dva boda razlike ( 67- 65), ali Harun Mahmutović, predsjednik Košarkaškog saveza BiH, smatra da su dale odličnu partiju.

„ Napravili smo dobar rezultat i to nam je dalo nadu da idemo na Eurobasket. Da budemo među najboljim. Ne trebamo se zadovoljavati samo pukim učešćem.“- kazao je on i dodao da je veliki hendikep što prvu utakmicu nije igrala nova igračica. Naime, američka košarkašica Lynetta Kizer nije u kvalifikacionoj utakmici za EP 2017. protiv Rumunije debitovala za reprezentaciju BiH. Razlog je u tome što FIBA nije dala saglasnost za njen nastup zbog nekompletne dokumentacije.

“Mi smo prije 12 dana poslali papire za Kizer u sjedište FIBA-e, ali njihova procedura je takva da treba prvo oformiti komisiju, pa onda donijeti rješenje, tako da Kizer neće nastupiti sutra protiv Turske. On je igrala za američku U18 selekciju i to je problem, a vjerujte cijela Evropa lobira da ona ne nastupi za nas”, rekao je Mahmutović.

Selektor Goran Jovanović kaže da su košarkašice ostvarila dobar rezultat protiv Turske, ali i da ostaje „žal što nismo pobijedili.“.

„ Prvo poluvrijeme smo igrali u nekom strahu, nevjerici. Alu u drugom smo igrali fantastično. Imali smo svoje šanse, ali nažalost, nije bilo sreće.“- kaže selektor i nada se boljem rezultatu na drugoj utakmici.

Naše najbolje košarkašice protiv Turske igraju 25. novembra u 20.00 sati u SKPC „Mejdan“ Tuzla.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije