Košarka

Košarkaši Crvene zvezde najbolji kada je najpotrebnije

Košarkaši Crvene zvezde najbolji kada  je najpotrebnije
Košarkaši Crvene zvezde najbolji kada je najpotrebnije

Zasluženo slavlje. Imali smo dosta turbulentnu sezonu i zato trofej ABA lige mnogo znači za ekipu, rekao je Luka Mitrović, kapiten košarkaša Crvene zvezde, nakon osvajanja titule u regionalnom takmičenju.

Zvezda je u ponedjeljak naveče u Sremskoj Mitrovici pobijedila Mega Leks 61:49 (24:16, 13:18, 9:6, 15:9) za treći trijumf u finalnoj seriji, nakon kojeg su pehar zajedno podigli Mitrović i Branko Lazić, koji je bio kapiten dok je Mitrović bio povrijeđen.

"Išli smo meč po meč, polako slagali utakmice i došli do trofeja. Uspjeli smo da budemo najbolji kada je najvažnije", rekao je Dejan Radonjić, trener Zvezde.

Kvinsi Miler, koji je sa 18 poena i osam skokova bio najefikasniji u Zvezdi, istakao je da je tim za ovaj trenutak radio cijele sezone.

"Za mene je ovo poseban trofej, jer sam samo u srednjoj školi osvajao nagrade i poslije s mladom reprezentacijom, a ovo mi je prvi trofej u profesionalnoj karijeri", rekao je Miler i dodao da posao nije završen jer predstoji borba za titulu prvaka Srbije.

Maik Cirbes, koji je podsjetio da su Zvezdu od početka sezone pratili problemi  i promjene u timu i brojne teške utakmice, i Marko Simonović postigli su po devet poena u trećem meču. Mitrović je ubacio šest poena, a MVP finalne serije Stefan Jović tri. U Megi je najefikasniji bio Rade Zagorac sa 21 poenom i šest skokova. Bez obzira na poraz u finalu, trener Dejan Milojević nije bio nezadovoljan.

"Prezadovoljan sam sezonom. Da nam je neko na početku rekao da ćemo igrati finale, koliki god da sam optimista, teško da bih mu poverovao. Posebne čestitke prijatelju Radonjiću na svim uspesima ove sezone, u Evroligi i ABA. Takođe, svaka čast mojim momcima. U finalu smo pokazali koliko možemo. Pružili smo maksimum, ali za ekipu snage Crvene zvezde to nije bilo dovoljno. Momci su igrali iznad mogućnosti. Rotacija nam je skraćena, nekoliko igrača nikada nije igralo ozbiljnije takmičenje. Nekoliko njih je dobilo priliku da igra finale, a nisu imali minute tokom sezone", rekao je Milojević, a prenio sajt Mege.

Proslava uz tamburaše

Zvezdin košarkaš Tarens Kinsi uz tamburaše je proslavio titulu, ali i s tompusom.

"Ako je mama rekla da je ovo OK, onda je OK", napisao je Kinsi na Instagramu uz fotografiju

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije