Košarka

Košarkaši Igokee počinju pripreme za novu sezonu

Košarkaši Igokee  počinju pripreme za novu sezonu
Košarkaši Igokee počinju pripreme za novu sezonu

Košarkaši Igokee počinju sutra (devet časova) pripreme za novu sezonu. Prozivku igrača u dvorani "Nenad Baštinac" izvršiće pomoćni trener Milutin Latinčić, jer strateg Aleksandrovčana Vladimir Jovanović ima obaveza u stručnom štabu reprezentacije Crne Gore.

Zasad nije poznato s kojim igračkim kadrom će šampion BiH dočekati nastup u ABA ligi. Pod ugovorom su petorica košarkaša - Duško Bunić, Aleksandar Radukić, Mladen Jeremić, Marko Čakarević i Draško Knežević, koji se nalazi na pripremama reprezentacije BiH i propustiće uvodni dio rada u klubu.

"Nekoliko igrača je bilo na probi u prethodnom periodu i vidjećemo ko će potpisati ugovor. O imenima, zaista, ne mogu da pričam u ovom trenutku", kaže Latinčić.

Pomoćni trener Aleksandrovčana dalje navodi da će prozivci prisustvovati tri juniora.

"Riječ je o Luki Kovaču i Dejanu Kelečeviću, našim mladim igračima iz Igokee, te Milenku Prediću, koji je do sada igrao u banjalučkom Rukiju", naglašava Latinčić.

Što se tiče plana rada, Latinčić navodi da će Igokea kompletne pripreme obaviti u Aleksandrovcu i Laktašima.

"Nećemo ići nigdje na bazične pripreme. Jutarnje treninge imaćemo u teretani i na stadionu u Aleksandrovcu, a večernje u Laktašima. Plan je da prvih dvadesetak dana radimo na fizičkoj spremi igrača, a onda na red dolaze kontrolne utakmice. Dakle, prvi test meč bi trebalo da odigramo 5. ili 6. septembra i vidjećemo ko će nam biti rival. Nakon toga trebalo bi da nastupimo na dva turnira, u Sarejevu 19. i 20. septembra i u Poreču 22. i 23. septembra", dodao je Latinčić.

Šampion BiH će novu sezonu regionalnog takmičenja otvoriti 3. oktobra u Zadru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije