Košarka

Košarkaški kamp za bolju budućnost

Košarkaški kamp za bolju budućnost
Košarkaški kamp za bolju budućnost

Trideset najtalentovanijih košarkaša i košarkašica rođenih 2000. i 2001. godine trenira u kampu Košarkaškog saveza Republike Srpske u Banjaluci.

 Oni svakodnevno od 21. do 27. jula treniraju u dvorani u kampusu, a sa njima rade treneri Dragan Mičić (Ruki, Banjaluka), Mišo Ivezić (Velež, Nevesinje), Borko Pereula (Varda HE, Višegrad), Dario Čojić (Budućnost, Bijeljina) i Darko Kosić (Feniks, Banjaluka). Treninzi su dva puta dnevno.

"Radimo individualno tehniku i taktiku sa polaznicima kampa. Ovakav vid rada je veoma važan, to je temelj za bavljenje košarkom bez ozbira na kojoj poziciji neko igra", rekla je Kornela Vuković, rukovodilac kampa.

Ko će se naći u odabranom društvu, bilo je poznato nakon što je testirano 158 košarkaša i košarkašica iz 31 kluba.

"Testirana su djeca iz sva četiri područna odbora Košarkaškog saveza RS. Urađena su antropometrijska mjerenja, tesirane su motiričke i košarkaške sposobnosti košarkaša i košarkašica i na osnovu tih rezultata pozvali smo najbolje u kamp. Naravno, ima još dosta djece koja zaslužuju da budu ovdje, ali sada je u kampu 30 najboljih. Mi ćemo djecu pratiti, testiranja će biti nastavljena kroz područne odbore, a cilj je da ovakvi kampovi postanu dio redovnih aktivnosti KS RS jer su oni put ka napretku sportista", istakla je Vukovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije