Košarka

Krupalija: Povratak u ABA ligu je realan

Krupalija: Povratak u ABA ligu je realan
Krupalija: Povratak u ABA ligu je realan

Spremni smo za ABA ligu, poručili su iz Košarkaškog kluba Bosna Royal Jelly nakon vrlo uspješne sezone u kojoj su zauzeli drugo mjesto u prvenstvu BiH, odmah iza neprikosnovene Igokee.

Da li će se "studenti" nakon višegodišnje pauze vratiti na Jadran znaće se ove sedmice, možda već i danas, kad je zakazana sjednica Skupštine ABA lige. Početkom mjeseca pojavile su se spekulacije da bi Bosna mogla dobiti specijalnu pozivnicu za narednu sezonu, što bi značilo da bi BiH ponovo imala dva predstavnika u ovom takmičenju, jer Igokea se već godinama uspješno takmiči sa najboljim ekipama regiona. Direktor sarajevskog kluba Damir Krupalija očekuje da povratnu informaciju dobije u toku ove sedmice.

"Bilo je neformalnih razgovora na ovu temu, a vrlo brzo ćemo znati konačnu odluku. Za utorak je najavljena sjednica Skupštine, a nisam siguran da će tada biti donesena odluka. Razmatraće se dosta opcija za narednu sezonu. Više informacija će se znati do kraja sedmice", kaže Krupalija, te dodaje:

"Šanse da se vratimo u ABA ligu su puno realnije nego u ranijem periodu. Napravili smo rezultatski iskorak, imamo kapacitet da napravimo ekipu. Organizacijski smo se posložili i mislim da je svima interes da grad Sarajevo ima ABA ligaša", ističe nekadašnji košarkaš Bosne.

Prema najavama, u narednoj sezoni bi učestvovalo 14 ekipa, a vrlo je moguće da se ponovo igra fajnal for, što nije bio slučaj u posljednje tri sezone. Naš sagovornik smatra da Bosna ima kapacitet da napravi respektabilnu ekipu.

"Mislim da imamo snage da se nosimo sa najboljim timovima. Takođe, publika bi pozitivno reagovala, tako da bi bilo puno lakše pričati i sa sponzorima. Uz sve to, više nemamo nikakvih zabrana što se tiče dovođenja igrača", rekao je prvi čovjek Bosna Royal Jellyja. 

Krupalija je dodao da će uskoro biti obavljeni razgovori sa trenerom Dušanom Gvozdićem u vezi s njegovim ostankom na klupi.

"Načeli smo tu temu. On je pokazao lojalnost koja nije upitna. Dosta toga će zavisiti od njegovih i ambicija kluba, odnosno hoćemo li igrati ABA ligu ili ne", riječi su direktora ove ekipe, koji je na kraju pohvalio finalnu seriju protiv Igokee.

"Sportski gledano, Igokea je zasluženo dobila peti susret, kao i finale Kupa. Tada su ih naši navijači nagradili aplauzom. Sada je bilo obrnuto u Laktašima i to je fer i sportski i za pohvalu. Za nadati se da nam bude još više ovakvih događaja u budućnosti", zaključio je Krupalija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije