Košarka

Milica Dabović: Dolazak u Banjaluku kao finale EP

Milica Dabović: Dolazak u Banjaluku kao finale EP
Milica Dabović: Dolazak u Banjaluku kao finale EP

BANJALUKA- Kao malo dete odbrojavam dane do dolaska u Banjaluku, rekla je Milica Dabović, košarkašica Srbije, za "Nezavisne", uoči sutrašnjeg dolaska u grad na Vrbasu povodom odigravanja utakmice sa Slovenijom.

Aktuelne evropske šampionke, košarkašice Srbije, u subotu će u Sportskoj dvorani "Borik" igrati prijateljsku utakmicu sa Slovenkama, a jedna od zvijezda svakako će biti i Dabovićeva.

"Radujem se dolasku s obzirom na to da znamo koliko nas je Banjaluka podržavala svih ovih godina. Presrećna sam! Meni je ovo kao da igramo finale Evropskog prvenstva i ne mogu da pomislim kakav će spektakl da bude. Mnogo mi dece piše, i oni odbrojavaju dane do našeg dolaska, hoće da nas dočekaju ispred hotela 'Bosna'.

Mnogima sam obećala majice, svima bih nešto da poklonim. Kad sam bila mala nisam ništa tako dobila i znam koliko to deci znači i zato želim svima da izađem u susret. Ne mogu da dočekam da izađem na teren", u dahu je govorila evropska prvakinja.

NN: Koliko ova utakmica može da doprinese popularizaciji košarke, prije svega ženske u BiH?

DABOVIĆ: Banjaluka, a naravno i drugi gradovi, ima mnogo talentovanih i devojčica i dečaka i verujem da možemo da doprinesemo popularizaciji košarke. Ova utakmica je pravi potez. Otkad beležimo uspehe, odnosno od četvrtog mesta sa EP i evropskog zlata sve češće možete da vidite devojčice s loptama, a to ranije nije bio slučaj u tolikoj meri. Zbog toga planiram da držim svoje kampove, da vodim računa o devojčicama, da im pokažem put ka uspehu.

NN: Da li planirate da održite kamp i u RS?

DABOVIĆ: Da, u Banjaluci, na Jahorini, u Srbiji... i to će biti već sledeće leto. Posle OI i kvalifikacija za EP neću više igrati za reprezentaciju, pa ću se posvetiti deci. Ne želim da odem sa prvog mesta dole i da se mučim, plačem kad izgubim... Želim da se pozabavim sobom, da držim kamp, da pomognem deci da odrastaju, ne samo da ih učim kako da igraju. Želim da im pomognem na putu do uspeha i da shvate da treba da budeš dobar čovek da bi bio dobar sportista.

NN: Utakmica protiv Slovenije biće dio priprema za Olimpijske igre. Kakva su očekivanja u Rio de Žaneiru, osjećate li pritisak nakon zlata na EP?

DABOVIĆ: Iskreno, pritisak ne osećam i ne smemo se fokusirati na njega. Utakmicu sa Slovenijom treba ozbiljno shvatiti, kao i kompletne pripreme za OI, kako bismo se pokazale u najboljem svetlu. Ne bi bilo neočekivano da ne napravimo uspeh, bilo bi neočekivano da ne damo sve od sebe. Nismo mi navikle narod na medalje, ali ljudi su bili uz nas jer su znali da ginemo na terenu, da se bodrimo...

Nije potpisala za Galatasaraj

Iako su prije nekoliko dana pojedini mediji objavili da je Milica Dabović nova članica turskog Galatasaraja, to nije tačno, bar ne još.

"Nisam potpisala. Vrši se pritisak, još razgovaram sa menadžerom pa ćemo videti. Volela bih da zaigram za Galatasaraj, zašto da ne? Tu je i Marina Maljković (selektor Srbije i trener Galatasaraja), znam kakav je sistem, ali, ponavljam, još nisam potpisala. Ima nekoliko ponuda i treba da razmislim šta želim. U 35. godini mi treba mir i da igram bez pritiska. Mogu da ga podnesem, ali ne želim. Previše sam srećna da bih bila opterećena. Nikad nisam trčala za parama, uvek je sreća bila na prvom mestu."

Dom "Rada Vranješević"

Košarkašice Srbije će sutra doputovati u Banjaluku. Dan kasnije će sa stručnim štabom reprezentacije posjetiti Dječji dom "Rada Vranješević", a dan kasnije u Sportskoj dvorani "Borik" odigraće prijateljsku utakmicu sa Slovenijom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije