Košarka

Mitrović: Mega je tradicionalno neugodan protivnik

Mitrović: Mega je tradicionalno neugodan protivnik
Mitrović: Mega je tradicionalno neugodan protivnik

BEOGRAD - Kapiten košarkaša Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da su "crveno-bijeli" silno motivisani da pobijede tradicionalno neugodnu ekipu Mega Leksa i prvenstvo započnu trijumfalno.

"Neće biti lako, poznato je da protiv ekipe Mega igramo konstantno neizvesne mečeve tako da ćemo morati da se pomučimo i zaustavimo njihovu igru u tranziciji koja je inače najveća opasnost po nas. Želimo da disciplinovanom igrom zabeležimo trijumf, otvorimo ovo takmičenje na pravi način i napravimo uvertiru za ono što nas očekuje, a to je polufinale ABA lige", rekao je Mitrović za klupski sajt.

Utakmica protiv Mege biće odigrana bez prisustva publike zbog kazne koja je izrečena Crvenoj zvezdi nakon posljednje utakmice prošlogodišnjeg finala domaćeg plej-ofa i i incidenta sa peharom, koji su navijači oteli, odnijeli na tribinu, a onda i polomili.

"Znamo koliko mečevi koji na prvi pogled ne govore to znače u nekoj kasnijoj borbi za što bolju poziciju u plej-ofu i da svaki kiks na domaćem terenu i protiv ovakvog protivnika može da dovede do toga da kasnije nemate prednost domaćeg terena.  Bićemo maksimalno fokusirani i skoncentrisani na sutrašnji meč, koji će biti još teži jer ćemo igrati pred praznim tribinama na koje nismo navikli", rekao je Mitrović.

Trener Zvezde Dejan Radonjić neće moći da račina na Branka Lazića, dok su nastupi Markusa Vilijamsa i Marka Tejića pod znakom pitanja.

Utakmica 1. kola Superlige između Crvene zvezde i Mega Leksa igra se sutra od 19 u hali "Pionir".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije