Košarka

Nedović: Idemo po zlato na EP

Nedović: Idemo po zlato na EP
Nedović: Idemo po zlato na EP

Srpski košarkaš Nemanja Nedović rekao je da je cilj reprezentacije Srbije zlatna medalja na Evropskom prvenstvu 2015. godine.

"Mislim da neki momci, uključujući mene, koji nisu igrali prošle godine, mogu da daju dodatni kvalitet timu. Selektor Aleksandar Đorđević rekao je u intervjuu nedavno da idemo na zlato, a i ja takođe verujem u to. Ići ćemo na zlatnu medalju", rekao je Nedović u intervjuu za portal Eurohoops.

Nedović je nešto više od godinu dana proveo u NBA ligi, ali se vratio u Evropu i potpisao trogodišnji ugovor sa Valensijom.

"Drago mi je što sam u Valensiji. Nisam mnogo igrao u NBA, a imam samo 23 godine i potrebne su mi utakmice. Evroliga je najbolje takmičenje u Evropi i to je bio jedan od razloga zašto sam došao ovde."

U ruki sezoni u Golden Stejtu Nedović je igrao na 24 utakmice i to kada je ishod mečeva bio poznat.

"Nisam dobio pravu priliku. Razumem da sam bio u prvoj sezoni i da mi je bilo potrebno vreme da se prilagodim, ali to sam i učinio do kraja prošle sezone i sve je bilo na meni. Ipak, nisam dobio šansu u predsezoni, igrao sam samo 16 minuta. Počela je sezona i opet nisam igrao. To mi se smučilo pa sam rešio da se vratim u Evropu", naveo je Nedović.

Za konkurente je imao vjerovatno najbolji bekovski par lige - Stefa Karija i Kleja Tompsona: "Mislim da je i pored toga bilo mesta za mene, ali to je bila trenerova odluka i ja je poštujem."

Na pitanje da li je pogriješio što je otišao u NBA, Nedović je odgovorio: "Lako je sada to reći, u ono vreme sam osećao da sam spreman. Neki ljudi su govorili da je trebalo da igram Evroligu još godinu-dve... Ipak, ne odustajem od sna da zaigram u NBA ligi. To je najbolja liga na svetu i neverovatno je biti deo toga."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije