Košarka

Niksi "okrenuli" Filadelfiju, Klivlend ima 2-0

Niksi "okrenuli" Filadelfiju, Klivlend ima 2-0
Foto: Tanjug/AP | Niksi "okrenuli" Filadelfiju, Klivlend ima 2-0

NJUJORK - Košarkaši Njujorka pobijedili su noćas na svom terenu ekipu Filadelfije rezultatom 104:101 u drugom meču prvog kola plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.

Njujork je poveo 2:0 u seriji, koja se igra na četiri pobjede.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Džejlen Branson sa 24 poena, dok je Džoš Hart postigao 21 poen i imao je 15 skokova. U ekipi iz Filadelfije najefikasniji je bio Tajris Maksi sa 35 poena, 10 asistencija i devet skokova, dok je Džoel Embid zabilježio 34 poena, 10 uhvaćenih lopti  i šest asistencija. 

Košarkaši Filadelfije su 47 sekundi prije kraja meča poveli 101:96. Međutim, igrači Njujorka su potom serijom od 8:0 stigli do preokreta i vođstva od 104:101. Filadelfija je imala posljednji napad na utakmici, a Džoel Embid je u posljednjoj sekundi promašio trojku za produžetak. Naredna dva meča biće odigrana u Filadelfiji.

Košarkaši Klivlenda poveli su 2:0 protiv Orlanda u prvom kolu plej-ofa Istoka, pošto su na svom terenu pobijedili 96:86. Najefikasniji u ekipi Klivlenda bio je Donovan Mičel sa 23 poena. U timu iz Orlanda najbolji je bio Paolo Bankero, koji je postigao 21 poen. Naredna dva meča biće odigrana u Orlandu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije