Košarka

Njegoš Sikiraš: Uvijek ću igrati za "zmajeve"

Njegoš Sikiraš: Uvijek ću igrati za "zmajeve"
Njegoš Sikiraš: Uvijek ću igrati za "zmajeve"

I ove godine očekujem poziv u seniorsku reprezentaciju BiH, kaže Njegoš Sikiraš, novi košarkaš španske Fuenlabrade. Jedan od najtalentovanijih u regiji je krajem prošle sedmice potpisao višegodišnji ugovor do 2022. godine sa španskom ekipom, te će nakon Italije karijeru nastaviti po mišljenju mnogih u najkvalitetnijoj ligi Evrope.

Rođeni Paljanin, koji je prije dvije godine s kadetskom selekcijom BiH osvojio zlatnu medalju na Eurobasketu u Litvaniji, bio je na pragu odlaska u njemačku Alba. Ipak, dogovor između sada već bivšeg kluba Stela Azura i Albe nije postignut.

"Ja sam prošle godine u avgustu otišao u berlinsku Albu s namjerom da potpišem ugovor. Međutim, moj tim iz Italije nije se mogao dogovoriti s Albom o transferu. Trenirao sam u Njemačkoj i čekao da sve to završi, ali došlo je do problema u vezi s dobijanjem vize. Trenutno je vrlo teško dobiti vizu ako si maloljetan", ističe mladi košarkaš, koji 11. aprila puni 18 godina.

On je u godini kada je postao evropski prvak izabran i za MVP igrača na prestižnom "Džordan kampu" u Bruklinu. Najperspektivniji sportista BiH za 2015. godinu kaže da je dobijao mnoge ponude za promjenu sredine, a na kraju je odluka pala da potpiše za Montakit Fuenlabradu.

"Na kraju sam se odlučio za Španiju. Još sam junior, ali imam dovoljno vremena da se dokažem i pokažem da vrijedim. Očekujem mnogo toga za nekoliko godina. Najvažnije je da me zdravlje služi", rekao je Sikiraš.

Prošle godine Skiraš, koji je karijeru počeo u ekipi Tri poena iz Pala, a zatim u Budućnosti iz Bijeljine, je imao mnogo problema s povredama, pa nije bio u rosteru prošle godine za Svjetsko kadetsko i Evropsko prvenstvo za juniore.

"Nažalost desila se ta povreda dva dana prije Evropskog prvenstva u Turskoj. Zbog povrede prsta sam pauzirao mjesec i po, ali sada je sve u najboljem redu", rekao je Sikiraš i dodao:

"Uvijek ću igrati za reprezentaciju BiH, ali naravno samo ako sam zdrav 100 odsto. Ove godine očekujem opet seniorski poziv, ali vidjećemo vremenom kako će stvari ići."

Do kraja sezone Sikiraš će se priključiti mladom timu Viten Fuenlabrade, koja je podružnica prvog tima. Viten se takmiči u EBA ligi, a u španskom timu vjeruju da su napravili dobar potez dovođenjem 205 cm visokog košarkaša.

"Radi se o kompletnom igraču, koji je u stanju igrati i krilo i centra. On ima talenta i mnogo prostora za poboljšanje. Znamo da je imao problema s povredama, ali odlučili smo se za dovođenje i mislim da smo napravili dobar posao", izjavio je šef omladinskih kategorija španske ekipe Načo Rodilja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije