Košarka

OKK Spars u naredna dva dana domaćin međunarodnog turnira

OKK Spars u naredna dva dana domaćin međunarodnog turnira
OKK Spars u naredna dva dana domaćin međunarodnog turnira

Omladinski košarkaški klub Spars u naredna dva dana biće domaćin turnira na kojem će, uz domaćina, našu zemlju predstavljati i aktuelni bh. šampiona Igokea iz Aleksandrovca. "Igosi", kao jedini predstavnik BiH u ABA ligi naredne sezone, svakako su najatraktivnije ime turnira za koji se u Sparsu nadaju da će postati tradicionalan.

Osim Sparsa i Igokee, za prvi trofej "Spars kupa" boriće se rumunski Temišvar i hrvatski Šibenik.

"Želimo da turnir postane tradicionalan i da se svake godine igra u ovom periodu. Ekipa se priprema već mjesec dana za novu sezonu. Zadržali smo kostur tima. Napustio nas je samo Adin Vrabac, koji je otišao u njemački Trir, gdje odlično igra u pripremnom periodu. To je dokaz da se u našem klubu odlično radi, kao i činjenica da je naš igrač Aleksej Nikolić bio dio reprezentacije Slovenije na Svjetskom prvenstvu u Španiji. U svakom slučaju, očekujemo još jednu uspješnu sezonu", kaže Nihad Selimović, predsjednik OKK Spars.

Turnir će se igrati u SKC "Skenderija", a prvog dana, u petak, sastaće se Igokea i Temišvar u 17.30, te Spars i Šibenik u 20 sati. U subotu se igraju utakmice za plasman. Susret za treće mjesto u 16 sati, a finale u 18.30.

"Opredijelili smo se za ekipe koje su jače od nas, ali ne previše. Mislim da ćemo na turniru imati protivnike po mjeri i nastojaćemo da našim mladim igračima organizujemo što više takvih utakmica. Turnir bi trebalo da nam pokaže nedostatke u igri, te ćemo na osnovu toga vidjeti u kojem pravcu treba da idu naše pripreme za nastupajuću sezonu. Želja nam je da ovaj turnir svake godine bude sva jači i jači. Kako naš tim bude rastao, tako će i 'Spars kup' biti sve bolji i atraktivniji", rekao je Marko Trbić, šef stručnog štaba Sparsa.

Iz kluba su objavili da je nakon odlaska Adina Vrapca kapitensku traku preuzeo Stefan Glogovac, mladi i A reprezentativac BiH.

"U Sparsu sam već petu godinu i mogu samo reći da sam izuzetno zahvalan na povjerenju koje mi je ukazano. Potrudit ću se da ulogu kapitena opravdam tokom sezone. Iza sebe imam dobru sezonu, u kojoj sam ispunio svoj san i bio dio seniorske reprezenacije, ali se nadam da će nova biti još bolja. Smatram da imamo ekipu koja može ispuniti sve klupske ciljeve", kazao je Glogovac, novi kapiten sarajevskog kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije