Košarka

Partizan i Zvezda uz regionalu ligu

Partizan i Zvezda uz regionalu ligu
Partizan i Zvezda uz regionalu ligu

Crvena zvezda i Partizan, dva najjača košarkaška kolektiva iz Srbije, ali i regiona, podržavaju ABA ligu iako je najavljeno da će nacionalni savez uskratiti podršku.

Kako saznaje B92, čelnici ABA prošlog mjeseca su uputili dopis klubovima u kojima su zatražili njihov stav o regionalnom takmičenju, sugestije, ali i primjedbe. Odgovori koji su stigli od Partizana i Crvene zvezde nedvosmisleno pokazuju da čelnici srpskih klubova i dalje sebe vide u regionalnom takmičenju.

"ABA liga je od 2001. radila uspostavljanja prijateljskih odnosa država bivše Jugoslavije. Od prvog dana je prepoznala vrijednosti ULEB-a i Evrolige kao pokretača organizacije evropske klupske košarke i klubovima iz regiona omogućila da se uključe u taj sistem. Keirala je ambijent u kojem su interesi klubova na prvom mjestu, obezbijedila jako takmičenje, kvalitetno suđenje i finansijsku stabilnost i zbog toga je Partizan spreman da ostane njen stabilan partner", piše u dopisu Partizana.

I u pismu Zvezde stoji da namjeravaju da budu članovi ovog takmičenja, ali za razliku od gradskog rivala, oni imaju zamjerki, poput onih koje se odnose na raspodjelu prihoda od TV prava i tretiranja u medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije