Košarka

Pobjeda za Marka

Pobjeda za Marka
Pobjeda za Marka

Dejan Radonjić, trener košarkaša Crvene zvezde, posvetio je pobjedu nad Cedevitom preminulom navijaču "crveno-bijelih" Marku Ivkoviću.

Zvezda je nakon uzbudljive završnice slavila u Zagrebu 88:87 i zadržala maksimalan učinak u ABA ligi poslije devet kola. Trijumf Beograđanima šest sekundi prije kraja donio je Jaka Blažič s linije slobodnih bacanja.

"Pobjedu posvećujemo našem Marku. Došli smo iz Istanbula poslije dosta teškog meča sa dva produžetaka, ali i događaja koji nas je sve izuzetno pogodio. To nam je odvuklo svu pažnju, jednostavno nismo mogli da se skoncentrišemo na meč u mjeri u kojoj je to potrebno", rekao je Radonjić.

I Zvezdin bek Branko Lazić nije mogao da ostane bez komentara na tragičan događaj u Istanbulu.

"Pre svega, želim da izjavim saučešće porodici tragično preminulog Marka Ivkovića. Jako mi je žao što se to dogodilo. Ovu pobedu posvećujemo njemu, njegovoj porodici i prijateljima. Bilo je teško i neizvesno do kraja. U prvom delu smo imali manje-više kontrolu dešavanja na parketu, iako smo pravili dosta grešaka. Ipak, na kraju smo uspeli da iskontrolišemo rezultat i da utakmicu rešimo u našu korist", naveo je Lazić.

Jasmin Repeša, strateg Cedevite, čestitao je protivniku na pobjedi, ali i svojim igračima na borbenosti:

"Imali smo slab početak prvog i drugog poluvremena i u oba navrata sam tražio minutu odmora. Problem je prije svega bio u obrani. Kad zabijemo ovoliko koševa, moramo dobiti utakmicu, no nismo ispoštovali ono što smo se dogovorili. Htjeli smo spriječiti dubinski pas Vilijamsa pod cijenu da nam zabiju neke trice izvana, a mislim da su nam iz njegovog pasa u dubinu zabili 20 poena."

Najbolji u pobjedničkom timu bio je Jaka Blažič sa 20 poena, dok je Majk Cirbes ubacio 13, a Markus Vilijams 11 uz 12 asistencija. Najefikasniji kod domaćina bio je Fran Prilepić sa 21 poenom, a trojke je šutirao sjajnih pet od osam.

Minut ćutanja u Evroligi

Sve utakmice Evrolige i Evrokupa ove sedmice počeće minutom ćutanja u znak sjećanja na navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, koji je ubijen u petak uoči utakmice protiv Galatasaraja. Evroliga, Crvena zvezda i Galatasaraj izdali su zajedničko saopštenje u kojem se najoštrije osuđuje tragedija u Istanbulu:

"Osnovni interes Evrolige i klubova je da incidenti koji su se dogodili budu potpuno istraženi i da budu preduzete sve neopohodne mjere kako se nikad više ne bi ponovili. Oba kluba i Liga sarađuju s policijom kako bi se to postiglo."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije