Košarka

Poraz Igokee u Ljubljani

Poraz Igokee u Ljubljani
Poraz Igokee u Ljubljani

Košarkaši Igokee poraženi su u Ljubljani od Union Olimpije rezultatom 72:70 u prvom meču osmog kola regionalne ABA lige.

Ovo je šesti poraz ekipe Vlade Јovanovića u takmičenju, dok je slovenačka ekipa došla do pete pobjede.

Igokea je sjajno ušla u meč, i u prvih pet minuta meča stekla prednost od 13:2, da bi u sedmom minutu meča semafor pokazao 16:7 za Aleksandrovčane. Međutim, domaći košarkaši hvataju ritam i stižu prednost Igokee za kraj prve dionice (16:16).

Tim Vlade Јovanovića odlično otvara drugu četvrtinu i poenima Čakarevića u petoj minuti druge dionice "bježi" na 22:16. U nastavku se ponavlja scenario iz prve četvrtine, domaći su zaigrali bolje i prave seriju od 15 poena za 31:22. Šampion Bosne i Hercegovine ponovo okreće rezultat trojkom Dragovića za vođstvo 33:31, da bi se na odmor otišlo pri rezultatu 38:33 za goste.

Nastavak je donio konstantniju igru košarkaša Igokee, tako da je pred posljednjih 10 minuta semaforr pokazao 60:48 za goste.

Međutim, domaći košarkaši ponovo dižu nivo igre i trojkom Marinelija prelaze u vođstvo dva minuta prije kraja meča (68:67), te čuvaju prednost do kraja susreta za konačnih 72:70, javlja RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije