Košarka

Printezis trojkom šokirao "Barsu"

Printezis trojkom šokirao "Barsu"
Printezis trojkom šokirao "Barsu"

Košarkaši Olimpijakosa i Reala plasirali su se na završni turnir Evrolige.

Olimpijakos je u Pireju savladao Barselonu 71:68 i pobijedio 3:1 u seriji. Pirejci su slavili poslije drame u posljednjoj sekundi trojkom Jorgosa Printezisa i u polufinalu će se sastati s ekipom CSKA.

"Dao sam koš za trijumf u posljednjoj sekundi, prošli smo na F4 i sve to desilo se na moj imendan, tako da - hvala Bogu! Za poštovanje je to što smo se ponovo plasirali na fajnal for, ali još veće priznanje zaslužujemo što smo ekipu kakva je Barselona dobili tri puta za šest dana", kaže Printezis i dodaje:

"Kada mi je lopta došla u ruke, nisam imao vremena da razmišljam. Samo sam šutnuo, a Bog joj je pomogao da uđe. Glavni razlog zašto smo tu gdje jesmo jeste jak karakter, možemo da pobijedimo bilo koji tim."

Vasilis Spanulis ponovo je predvodio svoj tim sa 17 poena i pet asistencija.

"Zaslužili smo plasman i jedva čekam fajnal for. Dokazali smo da možemo da pobijedimo svakoga, ne samo u jednom meču, već i u seriji. Prekretnica je bila poraz u prvoj utakmici. Bili smo frustrirani zbog loše igre i to nam je povrijedilo sujetu. Barselona je odličan tim i moraš da budeš vrlo jak kako bi ih pobijedio tri puta u nizu. Uprkos finansijskoj krizi u Grčkoj i razlici u budžetu u poređenju sa drugim timovima, Olimpijakos je i dalje tu. Mi smo ujedinjena grupa s jasnim ulogama u timu i s mnogo ljubavi", rekao je Spanulis.

Kod gostiju, Ante Tomić je postigao 13 poena, a 12 je dao Tomaš Satoranski.

Madriđani su pobijedili Efes u Istanbulu 76:63 i četvrfinalnu seriju riješili u svoju korist rezultatom 3:1.  Real se treći put u nizu kvalifikovao na fajnal for elitnog takmičenja, koje će se ove godine od 15. do 17. maja održati u Madridu. Najefikasniji igrač utakmice bio je Rudi Fernandez sa 17 poena, a tri manje dao je Serhio Ljulj. Kod Efesa Nenad Krstić imao je 16 poena i četiri skoka, a dvocifren je samo još bio Met Džening sa 10. Real će u polufinalu igrati protiv Fenerbahčea.

Rezultati: Real - Efes 76:63 (3:1 u seriji), Olimpijakos - Barselona 71:68 (3:1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije