Košarka

Radonjić: Više od igre

Radonjić: Više od igre
Radonjić: Više od igre

Košarkaši Crvene zvezde i Cedevite ističu da ih očekuje težak zadatak i odlična atmosfera u beogradskom "Pioniru", gdje će se sutra(20 časova) sastati u meču sedmog kola top 16 Evrolige.

Zvezda u meč ulazi sa skorom 3-3 u Grupi E, a zagrebački klub je upisao pobjedu manje, ali i dalje ima šansu da izbori narednu rundu takmičenja. Ekipe se dobro poznaju, dva ovosezonska duela u ABA ligi dobila je Cedevita u neizvjesnim završnicama.

"Duel sa Cedevitom zahtijeva kvalitetnu igru u odbrani i napadu, veliku koncentraciju i odgovornost, i vjerujem da uz takav odnos i kvalitetnu igru možemo do pobjede. Biće to i više od igre, zbog situacije na tabeli u ABA ligi (timovi se bore za drugu poziciju pred plej-of), ali sada razmišljamo samo o tome da pred našim navijačima dođemo do evroligaških bodova", istakao je Dejan Radonjić, trener Zvezde.

On je iznio niz komplimenata na račun Cedevite, a između ostalog je rekao da Džejkob Pulen igra najbolju sezonu u karijeri i pohvalio je Džejmsa Vajta, Henrija Vokera i Frana Pilepića.

Maik Cirbes, jedan od najboljih košarkaša Zvezde, zna šta ga čeka.

"Činjenica da Cedevita igra top 16 fazu dovoljno govori o njenom kvalitetu. Nema dileme da nas očekuje težak zadatak. Ali, igramo na našem terenu i želimo da pokažemo našu punu snagu", rekao je Cirbes za sajt Evrolige.

On je istakao da mu je Zvezda pomogla da igra dobro, da se u Beogradu osjeća veoma dobro, da ima odlične saigrače i trenera, ali i navijače, za koje je imao poruku...

"Poručio bih im da dolaze na utakmice i pružaju nam podršku, ali prosto nema potrebe jer znam da će to svakako činiti. Svi u timu smo srećni i ponosni što imamo takvu publiku na našoj strani, a moja poruka bi mogla da bude: ostanite tu gdje jeste i hajde da se zajedno borimo do kraja", kazao je Cirbes.

Radonjić će na dan utakmice znati da li može da računa na sve igrače, s obzirom na probleme s povredama, a Cedevita u Beograd dolazi oslabljena, bez povrijeđenih Luke Babića, Luke Žorića i Marka Arapovića.

"Privikavamo se da igramo bez ozlijeđenih igrača. Znamo da su igrači Zvezde u Euroligi doma izgubili samo od Fenerbahčea dva puta, a sve drugo su dobili. Ima izuzetan domaći teren. Igrali smo s njima već dva puta ove sezone i dobro ih znamo. Pokušat ćemo se dobro braniti i vidjeti što možemo napraviti", izjavio je Veljko Mršić, trener Cedevite, za klupski sajt.

On je prethodnih dana pokušao da odmori svoje igrače, smanjio je dužinu treninga, a iako je Cedevita ove sezone Zvezdu savladala dva puta, kapiten Miro Bilan svjestan je da su domaćini favoriti:

"Protivnika dobro poznajemo. Očekuje nas jako teška utakmica i svi znaju da oni u Euroligi imaju fantastičnu atmosferu u dvorani. Odlično igraju i imali su velike pobjede ove sezone protiv velikih protivnika. Mi nismo u najidealnijoj situaciji. Imamo dosta ozlijeđenih igrača, no treba dati sve od sebe. Sigurno da su oni favoriti, no cilj nam je da držimo utakmicu što duže u egalu i da pokušamo još jednom napraviti iznenađenje."

Danas će biti igrane još tri utakmice... U meču E grupe sastaće se Fenerbahče, koji je ostvario šest pobjeda, i Unikaha, dok će u okviru F grupe igrati Himki - Real Madrid i Laboral Kuća - Bamberg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije