Košarka

Real pobijedio u Istanbulu i plasirao se u fajnal-for

Real pobijedio u Istanbulu i plasirao se u fajnal-for
Real pobijedio u Istanbulu i plasirao se u fajnal-for

ISTANBUL - Košarkaši madridskog Reala plasirali su se na završni turnir Evrolige, pošto su pobijedili u Istanbulu ekipu Efesa sa 76:63 (18:21, 15:18, 18:10, 25:14).

Real je u četvrtfinalnoj seriji eliminisao Efes ukupnim rezultatom 3:1 i tako se treći put u nizu kvalifikovao na fajnal-for elitnog takmičenja, koje će se održati u Madridu.

Efes je furiozno otvorio meč i na krilima Nenada Krstića stekao sedam poena prednosti, koju je održavao do kraja prvog dijela igre. Ipak, u nastavku u prva četiri minuta košarkaši turskog tima nisu postigli koš, što su Madriđani iskoristili i serijom 8:0 vratili meč u egal.

Ekipa Dušana Ivkovića nije imala prava rješenja u napadu, ali je održavala kakav-takav priključak za Realom igrom u reketu preko Darija Šarića i Krstića. Razigrali su se Serhio Rodrigez i Rudi Fernandez, koji je u finišu sa dvije trojke riješio sve nedoumice i odveo Real na zavšni turnir.

Upravo je Fernandez bio najefikasniji igrač utakmice sa 17 poena, tri manje dao je Serhio Ljulj, a 12 Rodrigez.

Kod Efesa Krstić dao 16 poena i uhvatio četiri skoka, a jedino je dvocifren bio još Met Džening sa 10.

Ranije su mjesto među najbolja četiri tima Evrope obezbijedili CSKA iz Moskve i Fenerbahče, sa kojim će Real igrati u polufinalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije