Košarka

Revija koševa u Sremskoj Mitrovici

Revija koševa u Sremskoj Mitrovici
Revija koševa u Sremskoj Mitrovici

Košarkaši Igokee porazom od Mega Leksa (96:100) završili su sezonu u ABA ligi. Aleksandrovčani su pružili odličnu partiju u Sremskoj Mitrovici, ali ni ona nije bila dovoljna da bi se savladao izuzetno raspoloženi domaćin.

Utakmica je obilovala atraktivnim potezima igrača oba tima, a gledaoci su mogli da uživaju u pravoj reviji koševa. Najefikasniji kod Igokee bio je Brejdi Heslip, koji je ubacio 28 poena (osam trojki), a pratili su ga Duško Bunić sa 15 poena i 12 skokova, te Džonatan Džons sa 14 koševa i devet asistencija. Kod Mega Leksa Nikola Jokić je blistao sa 28 poena i 15 skokova.

"Drago mi je da sam ponovo bio u Sremskoj Mitrovici i da će ona ponovo postati mesto dobre košarke. Navijači su bili fenomenalni i uživali su u ovoj utakmici, gde smo prikazali dosta dobrih poteza. Vidi se da je Mega Leks mlad tim, sa dosta materijala, i da se s njima kvalitetno radi. Želim im puno uspeha. Znao sam da će ovo biti teška utakmica. Mislim da smo bili loši u rotaciji zbog nedostatka visokih igrača. Mogu da budem zadovoljan rezultatom jer nam se bitan igrač, Katnić, povredio tokom meča. Mi, kao i Mega, smo se borili za poziciju više. Mislim da se sada vidi da ovaj tim nije onaj koji je bio. Dosta smo uradili i sada igramo dobru košarku. Čestitao bih Mega Leksu na pobedi", rekao je Željko Lukajić, trener Igokee.

Đorđe Milošević, bek Igokee, kaže da se on i njegovi saigrači sada mogu koncentrisati na utakmice u Ligi BiH.

"Čestitao bih Megi na pobedi. Sve vreme smo se nadigravali i pokušavali da dobijemo utakmicu, ali nismo uspeli. Sada se okrećemo narednim izazovima".

Dejan Milojević, trener Mega Leksa, čestitao je svojim igračima na odličnoj igri.

"Ovo je bila veoma lepa utakmica za publiku, ali ne i za mene. Veliki  je uspeh kada protivnik pogodi 17 trojki, a mi pobedimo. Igokea je podigla igru na viši nivo i čitava ekipa je dobro šutirala, ali i mi smo ušli u ritam i igrali za koš više. Dali smo 100 poena, a to nije nimalo lako. Čestitam svojim igračima, a Igokei želim sve najbolje u nastavku sezone", izjavio je Milojević.

Nikola Jokić, najbolji pojedinac susreta, bio je zadovoljan igrom svog tima i rezultatom.

"Bila je ovo teška utakmica. Znali smo da je Igokea dobra ekipa i da je u Sremsku Mitrovicu došla da pobedi. Igrali smo veoma dobro, šut nas je služio i na kraju smo zasluženo slavili. Nadam se da je publika uživala", naglasio je mladi centar.

Igokea je tako sezonu u regionalnom takmičenju završila na 11. poziciji sa devet pobjeda i 17 poraza i sada joj predstoji borba za titulu šampiona BiH.

U posljednjem kolu ABA lige odigran je i slovenački derbi koji je pripao košarkašima Olimpije (73:67), dok je Zadar na svom terenu savladao Metalac 85:69.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije