Košarka

Ritas prejak za Partizan

Ritas prejak za Partizan
Ritas prejak za Partizan

Košarkaši Partizana NIS doživeli su peti poraz u Evrokupu, pošto su u meču šestog kola izgubili od Lijetuvos Ritasa sa 85:76 u punom “Pioniru”.

Izabranici Duška Vujoševića tako i dalje drže poslednje mjesto na tabeli grupe I sa skorom 1/5 i čeka ih težak posao u naredna četiri kola u borbi za plasman u drugu fazu.

Litvanski klub je, s druge strane, došao do pete pobjede, poslije koje je ostao na samom čelu tabele i tako obezbjedio mjesto među 32 kluba u drugom po jačini evropskom klupskom takmičenju, prenosi B92.

Najbolji u timu Partizana bio je Milan Mačvan sa 22 poena i sedam skokova, a dvocifreni učinak imao je još samo Edo Murić, koji je upisao 14 poena i četiri skoka. Po osam poena i šest skokova dodali su Milenko Tepić i Đorđe Gagić, dok je isti broj poena imao i Nikola Milutinov, uz jedan skok više.

Ritas je do pete pobjede predvodio Kavalijauskas sa 23 poena i sedam skokova, Orelik je dodao 21 poen, šest asistencija i pet skokova, a Gečevičijus 17 poena i šest asistencija.

Za razliku od meča u prvom kolu, u kojem su u Vilnjusu poraženi sa 27 razlike, košarkaši Partizana su Ritasu pružili veći otpor, ali su u ključnim trenucima pravili greške. Gosti su utakmicu prelomili u poslednjoj četvrtini, do koje su se ‘crno-bijeli’ još i držali, ali kada je trebalo da se potpuno vrate u igru usljedili su promašaji, koje su Litvanci znali da kazne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije