Košarka

San Antonio izjednačio protiv Klipersa

San Antonio izjednačio protiv Klipersa
San Antonio izjednačio protiv Klipersa

NJUJORK - U drugoj utakmici četvrtfinala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) San Antonio je jutros u Los Anđelesu savladao Kliperse, poslije produžetka, sa 111:107 i izjednačio rezultat na 1:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobjede.

Najzaslužniji za pobjedu aktuelnog prvaka bili su Tim Dankan i "rezervista" Peti Mils koji je veću minutažu dobio zahvaljujući povredi Tonija Parkera, inače prvog plejmejkera San Antonija.

Sa 28 koševa, 11 skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte Dankan je donio preko potrebnu energiju saigračima koji su trijumfom u Stejpls centru anulirali prednost domaćeg terena sa kojom su Klipersi ušli u plej of.

Za razliku od Parkera, koji je do povrede "mučio" i sebe i ostale oko sebe, Mils je svojom agresivnošću unio sigurnost među saigrače, a sa njom i efikasnost.

Poređenja radi, za nešto manje od 30 minuta Parker je ubacio samo jedan poen, a Mils 18 za 19 minuta. Parker je, pritom, promašio svih šest šuteva iz igre, dok je Mils pogodio pet od devet, pri čemu dvije "trojke". Usput, iskoristio je svih šest slobodnih bacanja.

Uz Dankana i Milsa u pobjedničkom timu istakli su se Kavi Leonard sa 23 i Boris Diao sa 12 koševa.

U poraženim Klipersima najjači utisak ostavio je Blejk Grifin prvim "tripl-dablom" u plej of karijeri. Za nešto manje od 47 minuta, koliko je proveo u igri, Grifin je ubacio 29 koševa, 12 puta bio najviši u skoku i ostvario 11 asistencija.

Uz Grifina prelanu ocjenu među Klipersima dobio je još samo DeAndre Džordan čiji učinak je iznosio 20 poena i 15 uhvaćenih lopti.

Naredne dvije utakmice igraće se u San Antoniju a prva od njih već u noći između petka i subote.

Rezultati jutrošnjih utakmica:

Istočna konferencija:

Atlanta - Bruklin 96:91 (2:0 u seriji)

Zapadna konferencija:

L.A. Klipers - San Antonio 107:111 (1:1)

Memfis - Portland 97:82 (2:0)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije