Košarka

Saradnja dva Košarkaška saveza

Saradnja dva Košarkaška saveza
Saradnja dva Košarkaška saveza

BEOGRAD - Košarkaški savezi Srbije i Republike Srpske danas su u Beogradu potpisali sporazum o saradnji, koji će omogućiti razmjenu igrača i stručnjaka i saradnju kroz projekte.

Sporazum su na Sajmu sporta potpisali predsjednici Košarkaškog saveza Republike Srpske Boris Spasojević i Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas na osnovu Sporazuma o saradnji u oblasti sporta između ministarstava sporta Srbije i Republike Srpske. 

Potpisivanju je prisustvovala i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović koja je u ime Vlade Srpske čestitala predsjednicima dva košarkaška saveza, te napomenula da dva resorna ministarstva godinama imaju doboru saradnju na osnovu Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama Republike Srpske i Srbije.

Tešanovićeva je najavila da će na Sajmu sporta danas biti potpisana još četiri sporazuma o saradnji između rukometnih, stonoteniskih, atletskih i kajakaških saveza Republike Srpske i Srbije.  

Predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Boris Spasojević nada se da će se sporazum raznim projektima provesti u djelo. 

"Nadam se da će Savez Republike Srpske dobiti pravog `starijeg brata`, jer tako i gledamo na instituciju Košarkaškog saveza Srbije, gdje ćemo sigurno kroz ovaj sporazum razmjenjivati mlade igrače, stručnjake i sarađivati na svim poljima", rekao je Spasojević. 

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas kaže da nema ništa logičnije od saradnje košarkaških saveza Srbije i Republike Srpske. 

"Sjajno je kada papire prate rezultati, sjajno je bilo gledati finale ABA lige pre samo dve godine u Banjaluci, sa četiri naša tima i želim da se takve scene ponavljaju i kroz plej-of", rekao je Đilas. 

On je najavio mogućnost da košarkaška reprezentacija Srbije pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj odigra jednu utakmicu u Banjaluci.

"Verujem da će to biti praznik košarke, kao i sve ostale stvari koje ćemo zajedno raditi da bi dobijali nove asove koji će nadam se igrati za reprezentaciju svoje zemlje", rekao je Đilas. 

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Srbije Predrag Peruničić i selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije