Košarka

Sedmorka na probi u KK Igokea

Sedmorka na probi u KK Igokea
Sedmorka na probi u KK Igokea

Jedan od najuspješnijih košarkaških kolektiva u BiH, Igokea, počeo je danas pripreme za novu sezonu.

Prvo okupljanje obavljeno je u bazi "igosa" u Aleksandrovcu, a prozivka i prvi trening obavljeni su pod budnim okom pomoćnog trenera Milutina Latinčića. Prvi trener Aleksandrovčana Vlada Jovanović zbog obaveza sa košarkaškom reprezentacijom Crne Gore nije mogao da dođe, a iz istog razloga nije bilo ni igrača Draška Kneževića, člana mlade reprezentacije BiH.

Latinčiću su danas pomogli Zoran Petković i Aleksandar Kukrić, a na prvom okupljanju nakon ljetne pauze se pojavilo 14 igrača. Osim četvorke koja je već potpisala ugovore sa Igokeom (Duško Bunić, Aleksandar Radukić, Mladen Jeremić i Marko Čakarević) i juniora Milenka Predića, Luke Kovača i Dejana Kelečevića, sedam igrača je na probi i treba da dokažu da zaslužuju da ostanu, a to su Dražen Zlovarić (Cepter Beč), Dušan Cvetković (Feni industrija, Makedonija), Danilo Tasić (Konstantin, Niš), Aleksandar Bursać (Vojvodina), Đorđe Milošević (Vršac), Nemanja Manojlović (Tamiš) i Sergej Pucar (Koledž, SAD).

"Prvi dio priprema ćemo obaviti ovdje. Ujutro ćemo kombinovati rad u dvorani i na stadionu u Aleksandrovcu, a naveče ćemo u dvoranu u Laktaše, gdje ćemo raditi sa loptom. Od sedam igrača koji se nalaze na probi neke ćemo zadržati, a svakodnevno ćemo snimati situaciju i vidjećemo ko će ostati u klubu", kazao je Latinčić. Iz Igokee su potvrdili da se uskoro očekuje dogovor sa plejmejkerom Džonatanom Džonsom i da im je u planu angažovanje još po jednog igrača na poziciji plejmejkera i krila, ali o tome tek nakon što završi proba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije