Košarka

Široki i dalje bez poraza

Široki i dalje bez poraza
Široki i dalje bez poraza

Košarkaši Širokog i u šestom kolu Lige 6 BiH nastavili su seriju pobjeda, a uspješan je bio i njihov pratilac Igokea.

Ovoga puta izabranici Ivana Velića, koji drže čelnu poziciju na tabeli bez ijednog poraza, u svojoj "Pecari" slavili su u hercegovačkom derbiju nad Zrinjskim. Utakmica bez previše uzbuđenja okončana je ubjedljivom pobjedom domaćina rezultatom 88:76.

Derbi je opravdao očekivanja samo u prvom poluvremenu, u kojem su Mostarci bili ravnopravan rival. Čak su na poluvremenu imali poen prednosti (43:42). No, Široki je u nastavku dodao gas i bez problema stigao do dva boda. Treći period domaći su riješili u svoju korist 27:14, za 12 poena prednosti, što su do kraja znali sačuvati.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Ivan Novačić sa 18 poena. Kori Remekun dodao je 17, a kapiten Josip Bilinovac 14 koševa. Na drugoj strani raspoloženi su bili Vojin Svilar sa 17 i Daniel Zovko sa 15 poena.

Igokea ponovo nije imala milosti prema svom rivalu. Na gostovanju u Trebinju kod Swisslion Leotara aktuelni bh. šampion slavio ja sa 29 razlike (95:66) i napravio sjajan uvod pred derbi narednog kola sa Širokim u Aleksandrovcu. Brejdi Heslip je "naštimao" ruku i u Trebinju ubacio čak 30 poena.

Vrlo važnu pobjedu ostvario je Spars savladavši Slobodu rezultatom 97:75. Tako su Sarajlije sustigle Tuzlake na tabeli i došle korak bliže plasmanu u plej-of.

Samo u prvoj četvtini Tuzlaci su bili u egalu, čak su i vodili sa nekoliko poena prednosti. No, u drugoj je Spars dobrano napunio mrežu izabranika Damira Mulaomerovića i već na poluvremenu domaći tim imao je 55:39.

Prednost je u trećoj otišla i na plus 28, a do kraja susreta Tuzlaci su nastojali da ublaže poraz. Najefikasniji u Sparsu bili su Igor Josipović 20, Aleksej Nikolić 19, a u OKK Sloboda Saša Džambić sa 17 te Mirza Hrnčić sa 15 i Adi Sarajlić sa 14 poena.

Parovi: 7. kola: Zrinjski - Sloboda, Leoatar - Spars, Igokea - Široki.

Rezultati 6. kola: Široki - Zrinjski 88:76, Spars - Sloboda 97:75, Leotar - Igokea 66:95.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije