Košarka

Slovenci srušili Letoniju za polufinale sa Španijom

Slovenci srušili Letoniju za polufinale sa Španijom
Foto: Fiba | Slovenci srušili Letoniju za polufinale sa Španijom

Košarkaška reprezentacija Slovenije izborila je plasman u polufinale Evropskog prvenstva u Istanbulu trijumfom nad Letonijom rezultatom 103:97.

Slovencima je do drugo polufinale Evrobasketa otkako je samostalna zemlja, prva od 2009. godine, kada su u Poljskoj zauzeli četvrto mjesto.

Izabranike Igora Kokoškova u borbi za polufinale čeka susret sa Španijom, koja je ranije tokom dana pobijedila Njemačku 84:72.

Slovenci i Letonci su odigrali veoma dobru utakmicu, prepunu preokreta, a na kraju je bolja ekipa zasluženo slavila. Slovenački košarkaši su imali šansu da mnogo lakše obezbijede trijumf, ali su sami sebi zakomplikovali posao, ali su srećom u svojim redovima imali izuzetno raspoložene Gorana Dragića i Luku Dončića.

Dragić je bio najbolji u timu Slovenije sa 26 poena, osam asistencija i šest skokova, Dončić je dodao 27 poena i devet skokova, a Klemen Prepelič 17 poena.

Na drugoj strani, Kristaps Porzingis je upisao 34 poena i pet skokova, Davis Bertans je upisao 23 poena, a njegov brat Dairis 12, uz šest asistencija.

Duel između Slovenije i Španije na programu je u četvrtak u 20.30. Preostali mečevi četvrtfinala igraju se u srijedu - u 17.45 igraju Rusija i Grčka, a od 20.30 Srbija i Italija.

(sportklub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije