Košarka

Solidni Marjanović i Zagorac

Solidni Marjanović i Zagorac
Foto: Ilustracija | Solidni Marjanović i Zagorac

Srpski košarkaši Boban Marjanović i Rade Zagorac jedini su bili na NBA parketima prošle noći, pošto Nikola Jokić nije igrao za Denver.

Marjanović je odigrao solidan meč u porazu svog Detroita od Šarlota rezultatom 108:106, a Bobi je za 11 minuta postigao 5 poena i imao 7 skokova.

Međutim, srpski reprezentativac teško će do pozicije startnog centra jer je to mjesto rezervisano za Andrea Dramonda koji je meč završio sa 16 poena i 15 skokova. Njega je ispratio Bredli sa 14 poena, jednim više od Herisa.

Hornetsi su slavili zahvaljujući sjajnoj trećoj dionici koju su dobili sa 35:16, pa su tako nadoknadili minus od 18 poena sa poluvremena. 

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Malik Monk sa 19, poen manje dodao je Lemb, a dvocifren je bio i Fred Kaminski sa 13.

Zagorac se na debiju za Memfis nije uspio da se upiše u strijelce, ali je u drugom meču postigao svoje prve poene u najjačoj ligi svijeta. Grizlisi su savladali Filadelfiju sa 112:90, nekadašnji kapiten Mege je u finišu dobio 9 minuta i sasvim solidno ih je iskoristio – 2 poena, 2 skoka, 3 asistencije. 

‘Grizlije’ je do trijumfa predvodio Brendan Najt sa 16 poena, Herison je postigao koš manje, a Džamal Grin se zaustavio na 11 poena. 

U poraženom sastavu nije bilo Darka Šarića, dok su najbolji kod Siksersa bili su Kovington sa 13, Okafor sa 14, odnosno Redik sa 11 poena.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije