Košarka

Stabilan tim prioritet

Stabilan tim prioritet
Stabilan tim prioritet

Sezona 2014/2015. regionalne ABA lige počinje u subotu, a u nju Košarkaški klub Igokea ulazi sa potpuno novim timom i sa novim ambicijama.

Boje Igokee ove sezone će braniti 13 igrača, a to su Branko Jorović, Mladen Jeremić, Milanko Predić, Marko Šćekić, Draško Knežević, Đorđe Milošević, Marko Čakarević, Aleksandar Radukić, Đorđe Drenovac, Duško Bunić, Dražen Zlovarić, Džonatan Džons i Nikola Dragović.

Jednog od najuspješnijih košarkaških kolektiva u BiH sa klupe predvodi crnogorski stručnjak Vlada Jovanović, koji kaže da im je ove godine prioritet stvaranje stabilnog tima, a sve ostalo što uspiju je dobrodošlo.

Jorović i Bunić su jedini iskusni igrači koji su prošle sezone nosili dres Igokee, a tu je i još nekoliko igrača koji nisu bili nosioci igre. U timu je čak deset novajlija.

"Ambicije nam nisu prevelike, a prvi cilj nam je da rastemo kao tim. Želimo da napravimo stabilnu ekipu i, ukoliko nam se ukaže prilika za neki rezultat, napravimo i taj iskorak. ABA liga je izuzetno kvalitetna i pokušaćemo da radom napravimo napredak i što bolje rezultate. Oscilacije u igri moramo svesti na što manju mjeru i mislim da je to način koji može iznjedriti dobar rezultat", kazao je Jovanović u srijedu na predstavljanju tima u Laktašima i dodao:

"Zadovoljan sam jer smo kvalitetno odradili pripreme, što će na kraju morati i da se pokaže. Mislim da možemo još bolje i siguran sam da ćemo i igrati bolje."

Kapiten tima iz Aleksandrovca Branko Jorović kaže da će mu traka oko ruke biti podsjetnik na to da Uprava ima veliko povjerenje u njega.

"Zahvalan sam na poverenju i mogu da obećam u svoje, a i u ime celog tima, da ćemo dati maksimum da Igokea i ove sezone bude konkurentna ekipa. Novi tim je mlađi i sigurno ćemo igrati drugačiju košarku, verovatno dinamičniju i bržu", dodao je Jorović.

Prvo kolo ABA lige je u subotu, a Igokea gostuje u Zadru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije