Košarka

Tata igrice Nikola Jokić: Denver poveo protiv Lejkersa

Tata igrice Nikola Jokić: Denver poveo protiv Lejkersa
Foto: Tanjug/AP | Tata igrice Nikola Jokić: Denver poveo protiv Lejkersa

Košarkaši Denver Nagetsa pobijedili su Los Anđeles Lejkerse, 114:103, u prvoj utakmici prve runde plej-ofa NBA lige.

Nagetsi su dodali gas i namestili ruke u trećoj četvrtini, Kentavijus Koldvel realizatorski je pokrenuo šampiona, posle čega je bilo sve lakše u sudaru sa rivalom iz Kalifornije. Pogotovo kada je ovom poptuno olabavio šut za tri poena.

Naravno, Nikola Jokić je bio tu da povlači konce igre, deli saborcima lopte kao na tacni, odrađuje deo dobijenog posla u defanzivi i na sve moguće načine demonstrira strašnu individualnu klasu u službi kolektivnog uspjeha.

Poen po poen, centar iz Sombora skupio ih je najviše u sastavu iz Kolorada (32), počastivši usput gledaoce i sa nekoliko strašnih zakucavanja. Uz to je napravio 12 dobitničkih skokova i upisao sedam asistencija.

Jesu su na drugoj strani parirali Dejvis (32 poena, 14 skokova, pet asistencija) i Džejms (27 poena), ali nisu donijeli prevagu kao što je to učinio kandidat za treću sezonsku MVP nagradu.

Uz Jokisća su stali Džamal Mari, sa 22 poena i deset asistencija, Majkl Porter (19 poena i osam uhvaćenih lopti), Eron Gordon (11 skokova, sedam asistencija i 12 poena) i Kentavijus Koldvel Poup (12 p).

Dalje će proći ekipa s četiri trijumfa, a Denver će priliku za drugi imati na prelazu između nedjelje i ponedjeljka, piše Arena sport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije