Košarka

Teletović: Nisam se oprostio od reprezentacije

Teletović: Nisam se oprostio od reprezentacije
Foto: Ilustracija | Teletović: Nisam se oprostio od reprezentacije

Proslavljeni bh. košarkaš, Mirza Teletović (32) neće biti na raspolaganju Dušku Vujoševiću za prestojeće kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini ali kako kaže to ne znači i konačno zbogom bh. dresu.

Kapiten "zmajeva" i igrač Milvoki Baksa saopštio je vodstvu bh. selekcije da u ovom trenutku ne može da bude član najboljeg bh. tima koji će u avgustu voditi bitke za plasman u kvalifikacije za Mundobasket. Ovu informaciju je potvrdio direktor muških reprezentativnih selekcija, Siniša Kovačević.

"U predstojećoj akciji nećemo računati na Mirzu Teletovića. Tu odluku definitvno treba podržati i poštovati, jer je Mirza uzimajući i njegov broj godina, te da je u proteklih 10-godina obilježio bh. košarku i na najbolji mogući način je predstavljao po svijetu", kazao je Kovačević, koji je na pitanje da li ovo znači njegov definitvni oproštaj od državnog grba rekao:

"To upravo to znači. Mi ćemo vidjeti na koji način ćemo se zahvaliti na svemu, možda nekom lijepom oproštajnom utakmicom."

Nedugo zatim oglasio se i Teletović.

"Od reprezentacije se nisam oprostio i biću na raspolaganju u budućnosti, ali nakon razgovora sa Sejom Bukvom (potpredsjednik KS BiH), odlučili smo da ne igram u pretkvalifikacijama. Ukoliko se promijeni sistem takmičenja, rado ću se odazvati novom selektoru, a smatram da u pretkvalifikacijama šansu za dokazivanje i igru trebaju dobiti mlađi igrači,", kazao je između ostalog Teletović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije