Košarka

Teletović mogao da umre da je ušao u avion

Teletović mogao da umre da je ušao u avion
Teletović mogao da umre da je ušao u avion

BRUKLIN - Bosanskohercegovačkom reprezentativcu Mirzi Teletoviću prije nekoliko dana dijagnostikovana je plućna embolija, a o ozbiljnosti situacije govorio je i Lionel Holins, trener Bruklin Netsa.

"Da je Mirza s nama ušao u avion mogao je lako da umre. Hvala Bogu da je Tim bio s njim i da je insistirao na svim pregledima", rekao je Holins.

Podsjetimo, Teletović se tokom utakmice u Los Anđelesu protiv Klipersa požalio na otežano disanje, poslije čega ga je fizioterapeut tima Tim Volš odveo u lokalnu bolnicu, gdje su doktori dijagnostikovali samo umor. Ipak, Volš nije dopustio Teletoviću da se sa ekipom vrati u Bruklin, insistirajući da mu se uradi CT pluća, poslije kojeg su nalazi pokazali postojanje krvnih ugrušaka u oba plućna krila, pišu Večernje novosti.

Mirza će se u Bruklin vratiti tek kada mu se zdravstveno stanje poboljša, istakli su čelnici Netsa.

"Naše misli su sa Teletovićem i njegovom porodicom. Srećni smo što je naš medicinski tim u saradnji sa osobljem bolnice uspio da dijagnostikuje problem. Posjetio sam Mirzu i u dobrom raspoloženju čeka oporavak koji je pred njim", rekao je Bili King, generalni menadžer Bruklina.

Hrvatski reprezentativac i saigrač Teletovića u Netsima Bojan Bogdanović istakao je da će Mirza mnogo nedostajati timu u nastavku sezone.

"Govori moj jezik, bliski smo prijatelji. Rano je govoriti kada će se Mirza vratiti na teren, ali nadam se da će to biti već sljedeće sezone", rekao je Bogdanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije