Košarka

Trbić: Široki će pasti

Trbić: Široki će pasti
Trbić: Široki će pasti

Nakon što su proteklog vikenda košarkaši Igokee i Širokog poveli 1:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa BiH, sutra će Sloboda i Spars pokušati izjednačiti te osigurati majstoricu.

S obzirom na rezulate prvih utakmica, čini se da je puno izvjesniji takav rasplet u ogledu Sarajlija i Širokobriježana. I prvi susret mogao je drugačije završiti, jer je Široki do trijumfa (76:75) stigao bukvalno u posljednjim sekundama. Sparsi ne žale previše za propuštenom prilikom da naprave brejk u ogledu sa Širokim i dođu nadomak finala plej-ofa, što bi bio veliki uspjeh za klub. Naprotiv, već su zaboravili ogled iz "Pecare" i okrenuli se novom duelu sa Širokim u sarajevskoj "Skenderiji".

"Pripremali smo se dvije sedmice za Široki, jer se odavno znalo da ćemo s njima igrati u polufinalu plej-ofa. Odlično smo iskoristili taj period, što se moglo vidjeti u subotu u Širokom Brijegu. Odigrali smo najbolju utakmicu ove sezone, ali nažalost, na kraju nismo imali sreće. Mnogo čudnih stvari dogodilo se u posljednjoj minuti i pobjeda nam je izmakla. No, šta je tu je. Sada smo fokusirani na drugi ogled, u kojem ćemo pokušati da dobijemo i seriju vratimo u Široki, te tamo pokušamo iznenaditi i plasirati se u finale", kaže Marko Trbić, trener Sparsa i nastavlja:

"Ne čeka nas nimalo lagan zadatak. Očekujem ponovo jednu tvrdu i izjednačenu utakmicu. Biće nam to sedmi međusobni duel ove sezone, tako da je tu teško očekivati neko veliko iznenađenje od bilo kojeg rivala. Puno će toga zavisiti od trenutne želje i angažmana igrača. Mislim da će odlučivati nijanse. Nadam se da ćemo se ovoga puta mi radovati."

U Tuzli se očekuje novi trijumf aktuelnog šampiona BiH. Nakon 113:75 u Aleksandrovcu, teško je očekivati da Sloboda može ozbiljnije zaprijetiti Igokei, bez obzira na to što će igrati u svom "Mejdanu", gdje uvijek vlada sjajna atmosfera. Iz redova tuzlanskog kluba svjesni su da ih čeka susret sa velikim favoritom, ali najavljuju da se neće predati.

"U prvoj utakmici bili smo impresionirani rivalom, a u nekim trenucima i nedisciplinovani. Ipak, uvjeren sam da će ova druga utakmica biti drugačija. Tačnije, nećemo odustati od namjere da se što bolje i energičnije suprotstavimo Igokei. Ovo je vjerovatno naša posljednja utakmica u 'Mejdanu' ove sezone, pa se nadam da će naši navijači imati priliku da uživaju u dobroj košarci", rekao je Damir Mulaomerović, trener Slobode.

Druge utakmice polufinala plej-ofa: TUZLA: Sloboda - Igokea (19 sati), VOGOŠĆA: Spars - Široki (20). Oba susreta igraju se u utorak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije