Košarka

Trojka za slavlje Efesa

Trojka za slavlje Efesa
Trojka za slavlje Efesa

Košarkaši Olimpijakosa poveli su protiv Barselone 2:1 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige, dok je Anadolu Efes u seriji sa Real Madridom upisao prvi trijumf.

Košarkaši Efesa pobijedili su u utorak naveče u Istanbulu rezultatom 75:72 (15:20, 17:10, 24:16, 19:26) tako da je sada 2:1 u seriji za Madriđane. Iako je turski tim na početku posljednje četvrtine imao plus 13 (59:46), pitanje pobjednika riješeno je u finišu, kada je Met Džening u posljednjim sekundama postigao petu trojku.

"Moj tim raste iz meča u meč. Pre ove trojke, trebalo je da pravimo faul, ali je Kerol pogodio. Ali, bogovi su nas pogledali, znaju da radimo naporno i dobro pa su nam pomogli da postignemo trojku", rekao je Dušan Ivković, trener Efesa, za sajt Evrolige.

Džening je bio posebno srećan jer je tim ostao u seriji.

"Osjećaj je sjajan. 'Još smo živi.' Sve što je trebalo da uradimo jeste da dođemo i pobijedimo i to smo uradili. Sada je potrebno da se koncentrišemo na sljedeću utakmicu. Mislim da se, ako budemo igrali kao večeras, možemo takmičiti s njima u sljedeće dvije utakmice. To je naš cilj", rekao je Džening.

On je sa 21 poenom bio najefikasniji u Efesu, dok je 17 poena postigao bivši kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić. U Realu su se istakli Serhio Rodrigez sa 17 i Serhio Ljulj sa 15 poena.

Olimpijakos je u Pireju savladao Barselonu rezultatom 73:71 (26:23, 18:13, 15:24, 14:11) i na korak je do plasmana na fajnal for u Madridu. Vodio je tokom većeg dijela meča, a do važnog trijumfa došao je u uzbudljivoj završnici poenima Jorgosa Printezisa sa linije slobodnih bacanja u posljednjih šest sekundi. Upravo je Printezis bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 19 poena. Četiri poena manje upisao je Vasilis Spanulis, a u Barseloni je bolji od ostalih bio Huan Karlos Navaro sa 14 poena. Printezis je istakao da ništa još nije gotovo i da je Barselona veoma opasna.

Naredni meč Olimpijakos i Barselona igraće večeras (21 čas) u Atini, dok će se u Istanbulu (19) sastati Anadolu Efes i Real. Sinoć je na programu bio meč Panatinaikos - CSKA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije