Košarka

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo navijača?

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo navijača?
Uhapšen osumnjičeni za ubistvo navijača?

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da ga je ambasador Turske u Beogradu Mehmet Bozaj obavijestio da je turski državljanin K.A. zadržan u policiji kao osumnjičeni za ubistvo srpskog navijača Marka Ivkovića.

Beograđanin Marko Ivković /25/ izboden je nožem ispred "Abdi Ipekči Arene" u Istanbulu 21. novembra, uoči košarkaške utakmice Evrolige između "Crvene zvezde" i "Galatasaraja".

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije primilo je danas zvaničnu potvrdu turske policije da je pritvoreno sedam osoba zbog ubistva  srpskog državljanina Marka Ivkovića tokom košarkaške utakmice Galatasaraj - Crvena zvezda u Istanbulu prošlog petka.

U saopštenju MSP-a se navodi da je turska policija obavjestila generalnog konzula Srbije u Istanbulu da ima dovoljno dokaza da su privedena lica povezana s ovim krivičnim dijelom, te da će slučaj danas biti prosljeđen javnom tužiocu na dalje postupanje.

Identitet osumnjičenih biće, kako se navodi, objavljen narednih dana, u skladu sa procedurom.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije cijeni dosadašnji predani rad turskih istražnih organa na ovom slučaju, u nadi da će i pravosudni organi Turske imati podjednako profesionalan pristup, što bi svakako doprinjelo našim bilateralnim odnosima sa ovom zemljom, navodi se u saopštenju.

Turska policija pritvorila je jedno lice osumnjičeno za ubistvo navijača Marka Ivkovića u Istanbulu uoči prošlosedmične utakmice između beogradskog tima i Galatasaraja  u okviru takmičenja u košarkaškoj Euroligi.

Čelnik istanbulske policije Selami Altinok podsjetio je da se ubistvo desilo 21. novembra, uoči utakmice, te da je policija uložila maksimalne napore kako bi rasvjetlila slučaj.

"Uz pomoć posebno oformljene ekipe za podršku u rasvjetljavanju ovog slučaja pregledan je 731 sat video snimka sa 82 sigurnosne kamere. Prikupili smo izjave očevidaca od 193 osobe uključujući i naše osoblje koje se u tom trenutku nalazilo na terenu. Ekipa je danonoćno radila kako bi rasvjetlila ovaj slučaj koji je prijetio da izazove diplomatske probleme. U okviru istrage šest osoba je privedeno u Istanbulu, dok je jedna privedena u Antaliji", kazao je Altinok.

Altinok se zahvalio svim kolegama koji su radili na rasvjetljavanju slučaja, te dodao kako misli da će ovako brzo djelovanje policije donijeti olakšanje državnim čelnicima i članovima porodice ubijenog.

On je skrenuo pažnju da sukob "nije nastao sa navijačima Galatasaraya već sa građanima koji su u tom trenutku roštiljali".

"Policija nije dozvolila miješanje navijačkih skupina. Ispostavilo se da prve osobe na koje smo posumnjali uopšte nisu bili u blizini mjesta sukoba. Do sukoba je došlo sa građanima, koji su takođe, došli na utakmicu. Oni su roštiljali na području do morske obale", kazao je Altinok.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije