Košarka

Vujošević: Pobeda u Rumuniji za dostojan oproštaj

Vujošević: Pobeda u Rumuniji za dostojan oproštaj
Vujošević: Pobeda u Rumuniji za dostojan oproštaj

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da crno-bijeli žele da odigraju dobar meč protiv Asesofta kako bi se na pravi način oprostili od učesća u Evrokupu.

"U Rumuniji završavamo učešće u Evrokupu, ranije nego što smo želeli. Nemamo imperativ, ali želimo da na oproštaju ostavimo adekvatan utisak i u dobroj atmosferi dočekamo meč protiv Budućnosti. Više bismo voleli da smo nastavali takmičenje, ali to slobodno vreme iskoristićemo za treninge i situaciju u Jadranskoj ligi, gde nas očekuje grčevita borba za plej-of", rekao je Vujošević na konferenciji za medije u hali Pionir.

On je kao razloge rane eliminacije iz Evrokupa naveo odlazak velikog broja igrača iz prošle sezone zbog finasijske situacije, kalendar takmičenja i čudan sistem određivanja koeficijenta na žrijebu.

Vujošević je dodao da će ekipa u Rumuniji biti bez Đorđa Gagića, koji je u Zadru zaradio distorziju skočnog zgloba, a pod znakom pitanja je i nastup Nikole Milutinova zbog problema sa leđima.

Vujošević je istakao da nije optimista kada je riječ o skorom angažovanju igrača na poziciju plejmejkera, ali da će klub nastaviti da traži.

"Pronašli smo adekvatnog igrača, ali on je otišao u Žalgiris. Nismo hteli da ga dovedemo jer ga je zastupao menadžer koji predstavlja igrače kojima dugujemo. Nismo mogli da damo garancije zbog materijalnih problema, a domaći igrači se drugačije ponašaju od Amerikanaca kada kasni plata", naveo je strateg crno-bijelih.

Strateg crno-bijelih osvrnuo se i na komentar proslavljenog jugoslovenskog trenera Ranka Žeravice, koji je komentarišući poraz Partizana u Zadru rekao da nikada u životu nije vidjeo toliko promašenih slobodnih bacanja.

"Ima puno zlonamernih komentara iz Srbije, Žeravica je komentarisao penale i ne znam odakle mu kredit za to. Jeste bio prvak sveta, ali nije osvojio nijednu klupsku titulu. Trebalo bi neko gospodski da ostari i bude dobronameran, posebno ako ima dosta putera na glavi. Partizan je puno puta bio prvak Srbije i Jadranske lige, učesnik Evrolige, ali ušli smo u tešku finansijsku situaciju. To bi mogao da kaže samo pokojni profesor Aca Nikolić", dodao je Vujošević.

Pomoćni trener crno-bijelih Velimir Gašić rekao je da Partizan u svaki meč ulazi sa pobjedničkim ambicijama, bez obzira na okolnosti u kojim se klub nalazi.

Prvotimac Partizana Mihajlo Andrić istakao je da će meč protiv Asesofta poslužiti kao priprema za mnogo važniji duel protiv Budućnosti u Jadranskoj ligi.

"Utakmica protiv Asesofta je bez rezultatskog značaja, ali to ne znači da ćemo otići tamo sa manje želje. Želim da posle poraza od Zadra smognemo snage i odigramo dobro", rekao je Andrić.

Utakmica 10. kola E grupe Evrokupa između Asesofta i Partizana igra se u srijedu od 18.30.

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije