Košarka

Zvezda odškrinula vrata četvrtfinala Evrolige

Zvezda odškrinula vrata četvrtfinala Evrolige
Zvezda odškrinula vrata četvrtfinala Evrolige

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde odkrišnuli su vrata četvrtfinala Evrolige, pošto su večeras u beogradskoj Kombank areni savladali Panatinaikos sa 69:67 (10:18, 18:13, 25:11, 16:25) u 10. kolu E grupe Top16 faze.

Crvena zvezda je ove sezone nanijela drugi poraz grčkom gigantu i šestostrukom šampionu Evrope, ali ga je ujedno i prestigla na trećem mjestu grupe.

Oba tima imaju isti skor 6-4, ali Zvezda ima bolji međusobni skor.

Izabranici Dejana Radonjića su u rezultatskoj klackalici priredili novo iznenađenje u Beogradu i tako došli na korak od najvećeg klupskog uspjeha u Evroligi.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Tarens Kinzi sa 19 poena, 16 je dao Kvinsi Miler, a Nemanja Dangubić 9.

Ekipu Aleksandra Đorđevića, koji je dobio ovacije publike prije meča, predvodio je Eliot Vilijams sa 17, dok je Miroslav Raduljica postigao 11 poena.

U narednom meču Zvezda će gostovati Unikahi u Malagi za 7 dana.

Đorđević: Propustili smo dobru priliku

Trener košarkaša Panatinaikosa Aleksandar Đorđević rekao je da je njegova ekipa večerašnjim porazom od Crvene zvezde propustila priliku da napreduje na tabeli Grupe E u Top 16 fazi Evrolige i da je beogradski tim pobijedio zahvaljujući većoj želji u trećoj četvrtini.

"Zvezda nas je snagom, uz navijače i velikom energijom odnela sa terena u trećoj četvrtini. Zvezda je izašla sa većom energijom i željom u tom periodu i to je rezultiralo tako kako je rezultiralo", rekao je Đorđević novinarima poslije utakmice u Beogradu.

On je bio nezadovoljan suđenjem i činjenicom da je Zvezda izvela 35 slobodnih bacanja, a njegova ekipa samo 18.

"Ne smatram da je bio koji sudijski uticaj bio na ovu pobedu, ali to je podatak zbog kog moramo da stavimo prst na čelo i vidimo kako i zbog čega", rekao je Đorđević.

Radonjić: Pionir mora da "progovori" u utorak

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je večerašnja pobjeda nad Panatinaikosom u Evroligi važna, ali da će završnica Jadranske lige biti važnija od bilo čega i pozvao publiku da pomogne njegovim košarkašima protiv Cedevite.

"U utorak igramo protiv Cedevite. Mora Pionir da progovori u utorak. Ako hoćemo Panatinaikos i sledeće godine, a hoćemo, u utorak svi kao jedan. U utorak počinje plej-of (Jadranske lige), od toga živimo", rekao je Radonjić poslije utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije