Fudbal

Begović i Kolašinac za rođendan žele pobjedu

Begović i Kolašinac za rođendan žele pobjedu
Begović i Kolašinac za rođendan žele pobjedu

Asmir Begović i Sead Kolašinac su rekli da im je najveća rođendanska želja pobjeda u subotu u ponoć protiv Nigerije, a potom i u utakmici 3. kola Grupe F protiv Irana.

Ova dva igrača rođena su 20. juna i upravo će im to biti i dodatni motiv da sutra u Kuiabi pruže što bolju partiju protiv „super orlova“.

„Da pobijedimo ove dvije utakmice bio bi mi najdraži rođendanski poklon. Ništa bolje ne bih mogao ni zamisliti. Nadam se da će biti tako“, kazao je Kolašinac.

Bh. selekcija je u četvrtak poslijepodne napustila bazu u Garužu i praćena kišom stigla na aerodrom u Sao Paulo, odakle je čarter letom doputovala u Kuiabu. Bez obzira na vremenske uslove raspoloženje u timu bilo je odlično, a večeras je planiran i zvanični trening na stadionu „Arena Pantal“.

Očekivanja su velika, te iako „zmajevi“ nemaju prava na kiks, jer bi poraz znači i kraj nadanja na Mundijalu, straha ipak nema.

 „Ne bojim se i vjerujem da tako razmišljaju i moji saigrači. Utakmica je važna kao i druge, a mi ako odigramo kao protiv Argentine imamo šansu da pobijedimo. Mislim da će Nigerija imati veći pritisak“, smatra Kolašinac.

Smetaju li Vam klimatske i vremenske promjene?

KOLAŠINAC: Osjećam se odlično, sve je dobro, hotel, kamp, teren za trening. Ništa mi ne smeta i sve nam je omogućeno da dobro treniramo. Sada to treba upotpuniti i dobrim rezultatom.

Kako provodite vrijeme između treninga?

KOLAŠINAC: Svaki dan imamo treninge i malo je slobodnog vremena. Međutim, kad ga imam volim da gledam ostale utakmice Svjetskog prvenstva.

Koju reprezentaciju bi izdvojio po igri?

KOLAŠINAC: Njemačka i Čile su ekipe čija igra mi se najviše sviđa. Njemačka je ujedno i favorit za osvajanje pehara, moj favoriti, mada bi to mogao biti i Brazil.

Kako je bilo igrati protiv Mesija?

KOLAŠINAC: Bilo je teško. Takvog igrača ne možeš čuvati svih 90 minuta. Ali mislim da smo mi dobro odradili posao jer je tek u drugom poluvremenu postigao gol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije