Fudbal

Brazilke lude za fudbalom

Brazilke lude za fudbalom
Brazilke lude za fudbalom

Brazilke su jedne od najljepših žena svijeta i obožavaju fudbal. To se moglo vidjeti i na otvaranju Svjetskog prvenstva na utakmici između domaćina i Hrvatske.

Lude za fudbalom, uvijek atraktivno obučene u navijačka obilježja, te nasmijane, južnoameričke djevojke opravdale su očekivanja. Zato nije ništa čudno što su brojni objektivi bili usmjereni upravo na tu stranu. Ipak, među njima se uvijek pojavi i poneki demonstrant da skrene pažnju sa fudbala i podsjeti organizatore u kakvoj se situaciji nalazi zemlja. Tako se na "Korintijans areni" prije premijerne utakmice iznenada pojavio čovjek u Betmenovom odijelu s porukom: "Nema smisla biti fudbalska zemlja ukoliko u njoj nema zdravstva i školstva".

U Brazilu je, inače, sve u znaku fudbala i boja 32 reprezentacije koje učestvuju na Svjetskom prvenstvu. Čuvena plaža u Rio de Žaneiru, Kopakabana, prepuna je navijača, domaćih i onih koji su došli iz svih krajeva svijeta kako bi bodrili svoje favorite. Dio veličanstvene atmosfere koja vlada na ovoj plaži i dan i noć bilježe brojni fotoreporteri. Fudbal se igra na svakom koraku: na ulicama, u parkovima, na pješčanim plažama. Fudbal na improvizovanim terenima igraju sve generacije, od sasvim male djece pa do staraca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije